De beste boeken voor gezellig voorlees plezier

Zoek je een leuk boek om voor te lezen aan je eigen (klein)kinderen of ben je een leerkracht die de klas moet vermaken met een boeiend boek? Het vinden van het juiste voorleesboek kan lastig zijn, daarom hebben wij deze lijst samengesteld van de beste voorleesboeken vol met klassiekers en nieuwe boeken om uit voor te lezen.

Voorleesboeken

Leuke boeken om uit voor te lezen

1
De Gorgels cover

De Gorgels

Jochem Myjer
97890258678989789025870188
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees.

2
 De Mooiste Vis van de Zee cover

De Mooiste Vis van de Zee

Marcus Pfister
9789055791910
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

3
Gewoon zoals je bent cover

Gewoon zoals je bent

Jonny Lambert
9789048312641
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Kleine Snuf kan niet in de rij lopen.

Er is ook zoveel te zien - zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden... Kijk uit, Kleine Snuf!

4
De sproeipoeper cover

De sproeipoeper

Marianne Busser
97890488389819789048838998
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Grappige, bijzondere en een beetje vieze dierenversjes. Van een poepwolk in de zee tot het meest stinkende dier ter wereld. Of wat dacht je van het nijlpaard dat met zijn staartje in de rondte draait - precies als hij hoognodig moet? Hij wordt dan ook niet voor niets de sproeipoeper genoemd. Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich door de dierenwereld inspireren. Die af en toe best raar is, maar toch écht waar. Voorleesplezier gegarandeerd!

5
Coco kan het! cover

Coco kan het!

Loes Riphagen
9789025771928
Taal: Nederlands

Coco kan het! is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

6
Het wilde dierenorkest cover

Het wilde dierenorkest

Dan Brown
9789024590872
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op…

Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af.

7
Jip en Janneke cover

Jip en Janneke

Annie M.G. Schmidt
978904511906997890451022529789045115610
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

De eerste Jip en Janneke verscheen al in 1977. In dit boek vind je heel veel verhaaltjes over het leven van Jip en Janneke. Van hun eerste ontmoeting (door het gat in de heg) tot aan het einde waar ze afscheid van elkaar moeten nemen. Het boek is natuurlijk compleet met de zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp.

8
Het meisje dat nooit fouten maakte cover

Het meisje dat nooit fouten maakte

Mark Pett
9789461182524
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en ze vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken. Dit hartverwarmende verhaal zal ieder perfectionistisch kind laten zien dat het juist belangrijk is om fouten te maken als je iets wilt leren.

9
Ssst! De tijger slaapt cover

Ssst! De tijger slaapt

Britta Teckentrup
978902576546097890257684169789025773229
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

10
Nijntje in de dierentuin cover

Nijntje in de dierentuin

Dick Bruna
97890739918359789056154004
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Nijntje gaat naar de dierentuin en ziet heel veel dieren. Ze mag ook nog op de rug van een grote schildpad zitten.

11
Samen hier cover

Samen hier

Wijs worden uit de wereld
Oliver Jeffers
9789026146565
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Samen hier is een liefdevol prentenboek van Oliver Jeffers, de illustrator van het bekroonde De krijtjes staken! Geweldig cadeau voor pasgeborenen en jonge ouders. Prachtig vertaald door Marjolein Algera.

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: "Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.'

12
Pluk van de Petteflet cover

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt
97890451166009789045110950
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Eerst was er alleen Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje. En Pluk had maar één doel: een huisje vinden om in te wonen. Al snel start hij zijn zoektocht. Maar waar hij ook komt, krijgt hij hetzelfde antwoord: alle huizen zijn vol. Na lang zoeken komt de duif Dollie op zijn pad. Gelukkig weet Dollie wel een adresje waar Pluk terecht kan. De Petteflet wordt zijn nieuwe onderkomen. In Pluk van de Petteflet maak je - door de ogen van Pluk - kennis met alle bewoners van de Petteflet, waaronder Duizeltje, Zaza, Aagje en mevrouw Helderder.

13
Pak me dan! cover

Pak me dan!

AVI-lezen met Paul van Loon
Paul van Loon
9789048735532
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Leesboek over Dolfje Weerwolfje voor beginnende lezers (32 pagina's). Om helemaal zelf te lezen.

in de tuin zit een kip. ik heb zin in kip, zegt dolfje weerwolfje. maar de kip rent weg. pak me dan, zegt de kip. dolfje weerwolfje rent. noura weerwolfje rent. wie pakt de kip?

14
Nog even achter mijn oortjes kriebelen cover

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Jorg Muhle
9789025760472
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Nog even achter mijn oortjes kriebelen is een lief peuterboek van de Duitse kinderboekenschrijver Jorg Mühle. Dit boekje over slapengaan is ideaal voor de jonge iPad-generatie. Klein Konijn is bijna klaar om naar bed te gaan. Zijn tandjes zijn gepoetst en zijn pyjamaatje ligt al klaar. Maar voor Klein Konijn kan gaan slapen, moet de lezer hem eerst even helpen. Dus tik hem maar op zijn schouder, dan draait hij zich misschien wel om. In dit lieve voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Peuters kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. En op de allerlaatste pagina mogen ze het licht uitdoen. Welterusten, Klein Konijn! Nog even achter mijn oortjes kriebelen is het perfecte boekje voor kinderen die graag op de iPad spelen: net als op de tablet kun je 'tappen' en 'swipen', maar dan in een papieren boek!

15
Hé, wie zit er op de wc? cover

Hé, wie zit er op de wc?

Harmen van Straaten
9789025867676
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?

Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat... Favoriet van kinderen EN voorleesouders/juffen/meesters.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen