Lesbische boeken met een roze randje

Op zoek naar leesmateriaal over lesbische thema's? We verzamelen verhalen en boeken met een flinke dosis zinderende vrouwenliefde. Van stomende roman tot spannende thrillers voor iedereen zit hier wat tussen.

Lesbische boeken

Lesbische literatuur

1
De bekentenis cover

De bekentenis

Jessie Burton
978902458629597890245863019789024586318
Taal: Nederlands

Stap in het meeslepende verhaal van De bekentenis van Jessie Burton, een boek dat de complexiteit van vrouwenlevens en de diepte van relaties onderzoekt. In de jaren 80 ontmoet de jonge en naïeve Elise Morceau de zelfverzekerde en charismatische schrijfster Constance Holden. Ze volgt haar naar het glamoureuze Los Angeles, maar voelt zich al snel verloren in deze wereld vol illusies en ambities. Hun relatie begint te wankelen, wat leidt tot een gesprek dat Elises leven voorgoed verandert.

Fast forward naar 2017, waar we Rose Simmons ontmoeten, die antwoorden zoekt over haar moeder die verdween toen zij nog een baby was. Constance Holden, nu een teruggetrokken vrouw op het hoogtepunt van haar roem, is de laatste die haar gezien zou hebben. De zoektocht naar het verhaal van haar moeder brengt Rose dichter bij Constance, en de twee ontwikkelen een belangrijke band. Dit prachtig geschreven verhaal is een echo van het verleden in het heden, waar de geest van Elise over Constance en Rose hangt. De bekentenis is een hartstochtelijk verhaal over liefde, verlies, vriendschap, geheimen en de zoektocht naar identiteit dat je volledig zal absorberen. Het stelt universele vragen over wie we zijn en wie we willen zijn, en herinnert ons eraan dat het oké is als we het niet allemaal uitgevogeld hebben. Dit boek zal je ongetwijfeld raken en je laten nadenken over je eigen leven en keuzes.

2
Dit gaat over Sarah cover

Dit gaat over Sarah

Pauline Delabroy-Allard
978905672639397890449781939789046173183
Taal: Nederlands

Duik in het intense en hypnotiserende verhaal van Dit gaat over Sarah van Pauline Delabroy-Allard, een van de meest sprankelende debuutromans uit Frankrijk van de afgelopen jaren. Deze roman brengt je naar het hart van Parijs, waar een jonge moeder en lerares, na de plotselinge afwezigheid van haar echtgenoot, de raadselachtige en gepassioneerde Sarah ontmoet. Hun ontmoeting is als een lucifer die plotseling in brand vliegt, een vonk die de duisternis verlicht, een ontmoeting die haar wereld op zijn kop zet en haar leven vult met hartstochtelijke, maar ook destructieve liefde.

Delabroy-Allard, dochter van schrijver Jean Delabroy en bekroond met meerdere prijzen voor dit boek, brengt je een verhaal dat het adembenemende ritme van hun turbulente relatie prachtig weergeeft, en tegelijkertijd toont hoe uitputtend en uiteindelijk ontwrichtend intimiteit kan zijn. Of je nu wordt meegesleept door de vloed van emoties die door de pagina's stromen, of je je laat betoveren door de levendige beschrijvingen van het leven in Parijs, Dit gaat over Sarah is een boek dat je niet kunt neerleggen. Het zal je uitdagen, fascineren en je aan het einde verlangend naar meer achterlaten.

3
Sinaasappels zijn niet de enige vruchten cover

Sinaasappels zijn niet de enige vruchten

Jeanette Winterson
97890254593529789025459451
Taal: Nederlands

Een semiautobiografisch verhaal dat je meeneemt op een onvergetelijke reis door een jeugd vol religieus fanatisme. Als baby wordt Jeanette geadopteerd door een echtpaar uit het industriële Noorden van Engeland, waar ze wordt opgevoed door een sterk religieuze moeder en wordt voorbereid op een leven als zendeling. Maar wat gebeurt er als ze besluit haar hart te volgen?

Op haar zestiende laat Jeanette de kerk en haar familie achter zich en geeft ze zich over aan de liefde. Door deze onstuimige reis ontdekt ze ook de literatuur. Dit boek is een intens en ontroerend verhaal over zelfontdekking, de kracht van de liefde en de bevrijdende kracht van literatuur. Het is een betoverend verslag van een vrouw die haar eigen weg durft te gaan, tegen alle verwachtingen in. De levendige schrijfstijl van Winterson maakt dit boek tot een must-read.

4
Ik vrouw van jou cover

Ik vrouw van jou

het bekendste lesbische YouTube-koppel van Nederland. Over Liefde, Leven en Overleven
Scarlet Hemkes
9789082417784
Taal: Nederlands

Ik vrouw van jou is een openhartige en persoonlijke ontdekkingstocht door het leven van Joyce en Scarlet, Nederland's bekendste lesbische YouTube-koppel. In het boek delen ze hun ervaringen, variërend van hun zoektocht naar een zaaddonor tot de hoogte- en dieptepunten van hun leven. Het boek bevat thema's zoals de strijd en de vreugde van het ouderschap, de uitdagingen en overwinningen van een lesbische relatie, en de waarde van authenticiteit in het leven. Het boek kan zowel inzichtelijk als inspirerend zijn voor lezers, ongeacht hun achtergrond of levenservaringen.

5
In het diepe cover

In het diepe

Kate Davies
97894930811169789493081123
Taal: Nederlands

Dit boek is een hilarische en toch aangrijpende reis door het leven van Julia, een twintiger die ontdekt dat ze misschien op de verkeerde plekken naar liefde en genot heeft gezocht. Na een serie fiasco's met mannen, springt Julia met beide voeten in de wereld van lesbische relaties en ontdekt ze een nieuw, opwindend leven. Julia's ontdekkingstocht wordt gekenmerkt door humor, levenslessen en een oprechte exploratie van haar seksualiteit, die haar in de boeiende wereld van kinky seks brengt. Maar haar avontuur is niet zonder uitdagingen. Ze belandt in een relatie met Sam, een manipulatieve en dominante vrouw die haar tot het uiterste drijft. Door haar ervaringen met Sam leert Julia belangrijke lessen over grenzen, zelfrespect en liefde. In dit romandebuut vind je levendige personages, herkenbare situaties en een eerlijke weergave van het ontdekken van je ware ik.

6
De meisjeskleedkamer cover

De meisjeskleedkamer

Karen Connelly
97890214063509789021406367
Taal: Nederlands

Een provocerend en betoverend boek van Karen Connelly. Het draait allemaal om Eliza Keenan, een moeder van twee jongens, gelukkig getrouwd met een wiskundeprofessor en mede-eigenaar van de chicste bloemenzaak van Toronto. Ondanks haar drukke maar gezegende leven, mist er één ding: seks. Tussen alle dagelijkse verplichtingen door, wie heeft er tijd of energie voor? Maar alles verandert wanneer ze een prachtige jonge vrouw ontmoet in de meisjeskleedkamer van het zwembad. Deze onverwachte ontmoeting leidt tot een affaire die taboes doorbreekt en niet alleen Eliza's veilige bestaan, maar ook dat van haar gezin en haar minnares, in gevaar brengt.

Connelly's boek is uniek in haar keuze om het aspect van seks vanuit het vrouwelijk perspectief naar voren te brengen, een verfrissende afwijking van de norm. Het verhaal, verteld vanuit het wisselende perspectief van Eliza, haar minnares en haar man, zal je zeker aan het denken zetten. De expliciete en stomende scènes worden beeldend beschreven, waardoor de spanning tussen de personages van de pagina's spat en je verder wilt lezen. Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een diepgaande, emotionele en eerlijke verkenning van seksualiteit en verlangen.

7
Julian cover

Julian

Fleur Pierets
97894924787579789493168190
Taal: Nederlands

In Julian neemt Fleur Pierets, een bekroond performancekunstenaar, schrijver en LGBTQ+-activist, je mee op een diepgaande en emotionele reis door haar leven met Julian P. Boom. Samen wilden ze trouwen in alle 22 landen die het homohuwelijk hadden gelegaliseerd, een project dat tragisch werd onderbroken toen Julian werd gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren.

Dit boek is een ontroerende ode aan de liefde, die de lezer de diepte van Fleurs liefde voor Julian en hun gedeelde strijd voor gelijke huwelijksrechten laat zien. Het verhaal is een aangrijpende mix van persoonlijk verdriet en publiek activisme, en het daagt je uit om na te denken over je eigen begrip van identiteit en liefde. Fleur deelt niet alleen haar eigen reis van liefde en verlies, maar brengt ook de LGBTQ+-gemeenschap en het rouwproces na het verlies van een partner onder de aandacht. Ze doet dit op een serene toon, waardoor het verhaal, ondanks de zwaarte ervan, nooit melodramatisch wordt. Elk aspect van haar verhaal resoneert met authenticiteit en hartverscheurende oprechtheid.

Julian zal je zeker tot tranen roeren, maar het is ook een inspirerende herinnering aan de kracht van liefde en de noodzaak van gelijkheid. De lezer wordt aangemoedigd om, net als Fleur, ondanks diepe persoonlijke tragedies, te blijven vechten voor wat juist is. Dus bereid je voor op een emotionele reis die je niet onberoerd zal laten.

8
Spiegel cover

Spiegel

Cara Delevigne
97894027002999789402753776
Taal: Nederlands

Dompel jezelf onder in de duistere en boeiende wereld van Mirror, Mirror, een coming-of-age-roman die je meeneemt op een onvergetelijke rit. Geschreven door het multitalent Cara Delevingne, volgen we het verhaal van vier zestienjarige buitenbeentjes - Red, Leo, Rose en Naomi - die samen een band vormen en worstelen met hun eigen identiteit. Hun leven neemt een dramatische wending als Naomi bewusteloos uit een rivier wordt gehaald, wat de politie afdoet als een mislukte zelfmoordpoging. Maar de vrienden zijn niet overtuigd. Terwijl Naomi vecht voor haar leven, gaat Red op zoek naar de waarheid, een zoektocht die duistere geheimen aan het licht brengt.

Spiegel is een diepgaande exploratie van identiteit, vriendschap en verraad, doorspekt met actuele thema's als depressie, drugs en de zoektocht naar zelfacceptatie. Verwacht geen suikerzoete fantasiewereld; dit boek omarmt de gebrokenheid van zijn personages en de complexiteit van hun levens. Delevingne's vlotte, authentieke stijl en de onverwachte wendingen houden je aan de bladzijden gekluisterd. Of je nu een fan bent van John Green's werk of een tienerdrama-liefhebber, Spiegel is een onmisbaar boek in je collectie.

9
De eigenzinnigheden van Leah Burke cover

De eigenzinnigheden van Leah Burke

Becky Albertalli
97894634912359789463490269
Taal: Nederlands

Duik in het leven van Leah Burke in De eigenzinnigheden van Leah Burke, een vervolg op de geliefde roman Love, Simon van Becky Albertalli. Leah, een drummer in een meidenband, staat bekend om haar droge humor en is de beste vriendin van Simon Spier. Maar ze worstelt met haar eigen onzekerheden, terwijl haar laatste jaar op de middelbare school ten einde loopt. De dynamiek van haar vriendengroep verandert, en ze worstelt met het geheim houden van haar biseksualiteit en de gevoelens die ze heeft voor een goede vriendin die al een vriend heeft. Met prom en het afscheid van haar vrienden die naar verschillende universiteiten gaan om de hoek, moet Leah misschien meer voor zichzelf kiezen - en voor de liefde.

Leah on the Offbeat, zoals het boek bekend staat in het Engels, is een verhaal dat zowel realistisch als luchtig is, met personages die je niet anders kunt dan liefhebben. Hoewel het verhaal af en toe cliché en voorspelbaar is, is het door de schrijfstijl van Albertalli niet storend en leest het heerlijk weg. Het boek biedt humor, romantiek, en relevante thema's zoals seksuele geaardheid en zelfacceptatie.

10
Vingervlug cover

Vingervlug

Sarah Waters
978903889944297890388996719789049801083
Taal: Nederlands

Duik in de onderwereld van het negentiende-eeuwse Londen met Vingervlug van Sarah Waters. Deze spannende, meeslepende thriller vol verrassende wendingen is perfect voor een regenweekend. Het is een ontroerende liefdesgeschiedenis en een zoektocht naar identiteit, familie en vriendschap. De protagonist, Sue Trinder, is een weeskind dat opgroeit in een toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kleine criminelen. Een duivels plan ontvouwt zich wanneer Sue betrokken raakt bij een complot om het naïeve rijkeluismeisje Maud te verleiden en haar enorme erfenis te bemachtigen. Maar als de waarheid aan het licht komt, wordt Sue geconfronteerd met een schokkende realiteit die haar leven voorgoed verandert.

11
Nachtouders cover

Nachtouders

Saskia de Coster
97894924786729789492478863
Taal: Nederlands

Stel je voor dat je met je partner en jullie eenjarige zoon naar een eigenzinnig Canadees hippie-eiland trekt, weg van de drukte van de moderne wereld. Deze plek is de kindertijd thuisbasis van de biologische vader van je kind, en jullie verblijf daar onthult pijnlijke familiegeheimen en stelt je eigen relatie op de proef. Dit is het uitgangspunt van een uniek en complex verhaal, doordrenkt met vraagstukken over ouderschap, identiteit, en persoonlijke ontwikkeling.

In Nachtouders neemt Saskia de Coster je mee op een introspectieve reis door de ogen van Saskia, de niet-biologische moeder van het kind. Terwijl ze zich aanpast aan deze nieuwe realiteit, worstelt ze met haar eigen verleden, haar relatie met haar partner Juli, en haar rol als ouder. De Coster's meesterlijke vertelling en haar vermogen om de taal ten volle te benutten, maakt dit boek tot een fascinerende leeservaring. Ondanks de complexiteit en de afwisselende vertelperspectieven, blijf je geboeid door de diepte en de authenticiteit van dit persoonlijke verhaal.

12
Het Leningrad-dieet cover

Het Leningrad-dieet

Wlada Kolosowa
978904454122997890445418309789044542578
Taal: Nederlands

Bereid je voor om je hart te laten breken en weer te laten helen in deze krachtige roman over vriendschap, liefde en de strijd om schoonheidsidealen. Duik in het leven van twee jonge meisjes, Oksana en Lena, die opgroeien in een armoedige voorstad van Sint-Petersburg. Hun diepe band, gevormd door gedeelde dromen, zorgen en geheime nachtelijke ontmoetingen, wordt op de proef gesteld wanneer Lena als model naar Shanghai vertrekt. Ondertussen raakt Oksana verstrikt in een schimmige online gemeenschap, waar meisjes recepten uitwisselen uit de hongerblokkade van Leningrad, hopend op een slanker lichaam door middel van een dieet van houtlijmpudding, lerenriemsoep en graspuree.

Het Leningrad-dieet, geschreven door Wlada Kolosowa, is een diepgaande exploratie van de obsessie met het nastreven van onrealistische schoonheidsidealen, waarbij zowel Lena als Oksana op hun eigen manier worstelen met deze verwachtingen. De roman is bijzonder door zijn setting: een mix van moderniteit en armoede in een kleine Russische stad, waar zelfs een drakenfruit als een indrukwekkend kerstcadeau wordt gezien. Deze achtergrond werpt een scherpe licht op de strijd van de meisjes en hun pogingen om een betere toekomst te creëren. Hoewel het verhaal zware thema's aanpakt, blijft de schrijfstijl vloeiend en gemakkelijk te lezen, waardoor dit boek zowel aangrijpend als toegankelijk is.

13
Over de liefde cover

Over de liefde

Doeschka Meijsing
9789021459561
Taal: Nederlands

Laat me je meenemen op een emotionele en introspectieve reis door de wereld van een vrouw wiens hart keer op keer gebroken is. Stel je voor dat je weer alleen bent na het einde van je derde grote liefde, tevergeefs zoekend naar de reden waarom. Je staat aan de rand van een depressie wanneer een ernstig ongeluk je overkomt, waardoor je een gat in je geheugen krijgt. Dit mysterie voert je terug naar je jeugd, naar de allereerste keer dat je verliefd werd.

Ontdek Over de liefde, een rauwe en krachtige roman van Doeschka Meijsing, een gevierde Nederlandse schrijfster die haar eigen levenservaringen met liefdesverlies gebruikt om dit ontroerende verhaal te vormen. Hoewel sommigen het boek als pijnlijk hebben ervaren, heeft het een overweldigende stroom van emoties losgemaakt en is het voor velen een diepe en geestige verkenning van de vergankelijkheid van liefde. Meijsing, die beroemd is om haar vermogen om kwetsbare buitenstaanders te portretteren die ontsnappen in de fantasie, trekt je in met haar vakkundige verhaal en laat je nadenken over je eigen ervaringen met liefde en verlies. Zet je schrap voor een verhaal dat de diepten van het menselijk hart verkent en je misschien zelfs helpt om je eigen liefdesgeschiedenis beter te begrijpen.

14
Lief & Lef cover

Lief & Lef

Nine Cornelissen
9789057203428
Taal: Nederlands

Als je op zoek bent naar een boek dat je aan het lachen maakt, aan het huilen maakt en je volledig meesleept in het leven van twee totaal verschillende maar uiteindelijk perfect complementaire personages, dan hebben we iets bijzonders voor je. Een verhaal van liefde en moed, waarin twee jonge vrouwen elkaar ontmoeten en een wonderlijk avontuur beginnen. Een lieve, angstige vrouw leert wat het betekent om moedig te zijn, terwijl een brutale vrouw leert lief te hebben. Hun droom van het bezitten van een veel te dure loft zet hun leven op zijn kop, en ondanks de scepsis van iedereen, zijn ze vastbesloten om hun droom te realiseren. Ze nemen risico's, laten zich door niets tegenhouden en belanden op bijzondere plaatsen, van de VRT tot bij bekende Vlamingen en miljonairs. Dit boek is een achtbaan van emoties, gevuld met zowel absurde als ontroerende momenten, geleverd met een flinke dosis humor.

Nine Cornelissen's Lief & Lef is misschien niet het diepst gravende boek, maar het is zeker een prettig, licht leesbaar verhaal voor tussendoor. De levendige beschrijvingen brengen de omgeving tot leven, soms zelfs mooier dan de werkelijkheid. Dit boek is een ode aan het leven, aan het nemen van risico's en aan het volgen van je dromen, ongeacht wat anderen zeggen. En bovenal is het een verhaal van liefde, lef en de schoonheid van verschillen.

15
Warmwatervrees cover

Warmwatervrees

Kirsten Kamphuis
9789044817225
Taal: Nederlands

Stap in de wereld van Esra, een meisje dat worstelt met haar identiteit en haar plek op het prestigieuze Spinoza Lyceum. Je zal je ongetwijfeld herkennen in Esra's worstelingen en emoties, vooral als je ooit zelf hebt gevoeld dat je er niet bij hoort. Esra's strijd met haar seksualiteit en haar aantrekkingskracht tot de populaire Laurie vormt het hart van dit verhaal, wat het een realistisch en herkenbaar boek maakt voor jongeren die met soortgelijke situaties te maken hebben.

Ontdek de geheimen en de gebeurtenissen die Esra van haar vorige school hebben verdreven en de reden waarom ze deze zo wanhopig probeert te vergeten. Warmwatervrees, geschreven door Kirsten Kamphuis, is een boek dat je niet gemakkelijk opzij legt. Ondanks de uitdagingen en worstelingen die Esra doormaakt, is er ook ruimte voor humor en liefde, wat het boek een aangename leeservaring maakt. Dompel jezelf onder in Esra's wereld en je zult begrijpen waarom dit boek een plek verdient op de lijst van beste boeken in zijn categorie.

Toon alles (-6)
16
Gevaarlijk spel cover

Gevaarlijk spel

Liesbeth van Kempen
97890261376559789026137662
Taal: Nederlands

Stel je voor, je bevindt je in het hart van een mysterie dat zich ontvouwt in het Amsterdamse justitiële systeem. Een officier van justitie verdwijnt zonder een spoor achter te laten, gevolgd door haar echtgenoot. Jouw gids in dit labyrint is Louise, een collega van de vermiste vrouw, die een mysterieus dossier vindt en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Samen met haar broer, een rechercheur, en haar goede vriendin Suzan, treed je een wereld van geheimen, misleiding en verborgen agenda's binnen. Maar wees gewaarschuwd, want terwijl de spanning stijgt, lopen de zaken uit de hand, en groeit er ook een onverwachte aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Gevaarlijk Spel van Liesbeth van Kempen is een debuut dat je niet mag missen. Dit is een thriller die je van begin tot eind in zijn greep houdt. De personages zijn levendig en goed neergezet, het plot is ingenieus en de suspense is om te snijden. Hoewel sommige dialogen misschien wat onhandig aanvoelen, is dit een knap staaltje schrijfwerk dat lezers van Esther Verhoef en fans van de dramaserie Hollands Hoop zal aanspreken. Met haar unieke vertelstijl, waarbij ze de hoofdstukken afwisselt met intrigerende cursief gedrukte teksten, zorgt Van Kempen ervoor dat je voortdurend op het puntje van je stoel zit. Deze pageturner zal je tot de laatste pagina bezighouden.

17
Op het eerste gezicht cover

Op het eerste gezicht

Melissa Brayden
9789021423678
Taal: Nederlands

Ben jij klaar voor een boeiende reis door het bruisende New York, vol glamour, drama en vooral veel liefde? Maak dan kennis met Brooklyn Campbell, een jonge, gedreven vrouw die aan het hoofd staat van een opkomend reclamebureau. Haar leven is al ingewikkeld genoeg, maar wordt alleen maar gecompliceerder als ze Jessica Lennox ontmoet, de leidinggevende van een grote concurrent. Deze ontmoeting zet haar wereld op zijn kop, want hoe balanceert ze haar groeiende gevoelens voor Jessica met de strijd om een belangrijk contract?

In Op het eerste gezicht van Melissa Brayden word je niet alleen getrakteerd op stomende romantische scènes, maar ook op genuanceerde personage-ontwikkeling en boeiende plotwendingen. Brayden, bekend om haar scherpe dialogen en gevoel voor drama, levert wederom een pareltje van een roman, onderdeel van de geliefde Soho Loft-serie.

18
Vuurproef cover

Vuurproef

Unit Plaats Delict
Carina van Leeuwen
97894005021479789044969122
Taal: Nederlands

Duik in de wereld van de forensische recherche met Renée Spaan, een vastberaden inspecteur die geobsedeerd is door haar werk. Haar privéleven heeft echter een donker randje; sinds haar partner zelfmoord pleegde, wordt ze vaak achtervolgd door de dood. Haar nieuwste zaak, een gruwelijke moord die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, brengt haar nog dichter bij de dood. Een onbekende man is op een rangeerterrein doodgeschoten en in brand gestoken. Bij het volgen van de aanwijzingen stuiten Renée en haar team op nog iets veel gruwelijkers in een verlaten villa...

Ontdek Vuurproef van Carina van Leeuwen, een voormalig forensisch rechercheur, die haar expertise gebruikt om een boek te schrijven dat zowel realistisch als intrigerend is. Hoewel het boek misschien een beetje meer balans nodig heeft tussen het oplossen van misdaden en Renée's privéleven, weet het nog steeds te boeien met levensechte dialogen en een kijkje in de wereld van forensisch onderzoek. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het er echt aan toegaat bij de politie, dan is dit boek zeker iets voor jou.

19
Twee vrouwen cover

Twee vrouwen

Harry Mulisch
978940315650797890234485879789403101101
Taal: Nederlands

Een liefdesverhaal dat even meeslepend is als tragisch, een plot dat je van begin tot eind in zijn greep houdt, en personages zo levendig en complex dat ze je zelfs na het omslaan van de laatste pagina bijblijven. Dit alles vind je in een klein meesterwerk van een van Nederlands grootste schrijvers.

Harry Mulisch's Twee vrouwen is een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de jaren 70, waarin emancipatie en homoseksualiteit delicate onderwerpen waren. Het vertelt over Laura, een vrouw die na een kinderloos huwelijk een relatie aangaat met de veel jongere Sylvia, een ontluikende liefde die haar leven volledig op zijn kop zet. Maar het is niet alleen een liefdesverhaal; het is ook een verhaal over manipulatie, verraad, en de verwoestende gevolgen van liefde. In dit boek is liefde synoniem met vernietiging, en de personages betalen een hoge prijs voor hun verlangens. Mulisch weeft in zijn vertelling de klassieke noodlotsdrama's van Orpheus en Oidipoes, die symbool staan voor thema's als de tijd en het moederschap.

Ondanks het zware thema, leest Twee vrouwen ontzettend vlot en weet het je te boeien van begin tot eind. De personages zijn intrigerend en goed neergezet, en de plot houdt je op het puntje van je stoel. De manier waarop Mulisch de gevoelens en gedachten van zijn personages onder woorden brengt, toont zijn meesterlijke vermogen om tot de diepste lagen van de menselijke psyche door te dringen. Dus of je nu op zoek bent naar een liefdesverhaal dat je bij de strot grijpt, of je wilt verdiepen in de menselijke psyche, Twee vrouwen is een boek dat je niet mag missen.

20
 Op het lichaam geschreven cover

Op het lichaam geschreven

Jeanette Winterson
978904670632997890254155499789025436414
Taal: Nederlands

Dit prachtige verhaal speelt zich af in de ruimte tussen liefde en verlies, tussen verlangen en verdriet. Het volgt de naamloze verteller, ongrijpbaar in gender, door een tumultueus landschap van relaties, totdat ze een gepassioneerde liefdesaffaire beginnen met een getrouwde vrouw, Louise. Maar wanneer Louise wordt geconfronteerd met de schaduw van ziekte, wordt hun liefde op de proef gesteld op manieren die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen.

Deze diepe meditatie op het lichaam en de liefde zal je dwingen je eigen veronderstellingen onder de loep te nemen. Winterson speelt moeiteloos met genre en gender, en haar proza snijdt door zware onderwerpen met een elegantie die filosofische ideeën laat regenen op de lezer. Het resultaat is een boek dat weigert te worden gedefinieerd: het gaat over liefde, maar is geen romantisch boek; het gaat over ziekte, maar is geen medisch boek; het gaat over verdriet, maar is geen rouwboek. Elk cliché wordt getransformeerd in iets unieks en nieuws, net zoals de vertaler-verteller zichzelf in de handen van hun geliefde vindt vertaald. Deze roman is een viering van de pure schoonheid en passie van liefde, even aangrijpend als het grappig is, en won de Lambda Literary Award in 1994 in de categorie Lesbische Fictie.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen