De best beoordeelde spannende boeken van dit moment.

Je zit al enkele uren roerloos op de bank. Met ingehouden adem raas je door de bladzijden van de nieuwste thriller. Als je huisdier nietsvermoedend zijn kop om de hoek steekt, slaak je een gil. Met een spannend boek zit je al snel op het puntje van je stoel. Helaas is het huidige aanbod van spannende boeken minstens zo adembenemend. Op zoek naar bloedstollend leesvoer? Wij verzamelden de populairste spannende boeken van dit moment.

Spannende boeken

Recent verschenen spannende boeken

1
Sneeuwexpress cover

Sneeuwexpress

Suzanne Vermeer
9789044978438
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

“Anna, geen politie, als je je man en kinderen levend wilt terugzien.” Dat is de boodschap die Anna van Laarhoven op tafel aantreft, als ze enkele dagen na haar gezin bij een chalet in het Oostenrijkse Kirchberg arriveert. In het zakelijke leven van Anna is er geen reden tot verdenking. Echter is haar privéleven al een tijdje een puinhoop. Haar man lijkt een affaire te hebben, haar zoon is opgepakt voor een poging tot inbraak en haar tienerdochter ligt op alle fronten dwars. Zal ze ooit met haar gezin herenigd worden?

Toon alles (-5)
2
De onschuldigen cover

De onschuldigen

John Grisham
9789400510951
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Wat doe je als je ten onrechte veroordeeld wordt voor moord? Het overkomt de jonge zwarte Quincy Miller. Als meer dan 20 jaar geleden de advocaat Keith Russo wordt neergeschoten, ontbreekt het de politie aan elk spoor. Om de zaak toch te sluiten, krijgt Miller zijn dood in de schoenen geschoven. Meer dan twee decennia brengt hij wanhopig achter tralies door, tot hij priester en advocaat Cullen Post op het spoor komt. Post durft de zaak op zich te nemen, maar haalt zich tegelijkertijd de woede van de werkelijke moordenaar op de hals...

3
Nergens veilig cover

Nergens veilig

Karen Rose
9789026147760
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Als een jonge vrouw zelfmoord pleegt, leidt al het bewijs naar psychiater Tess Ciccotelli. Toch is er veel meer aan de hand. Haar patiënten worden door een onbekend persoon bedreigd en gedwongen tot zelfdoding, met als doel Tess schuldig te laten lijken. Om haar beroepsgeheim te bewaren, kan Tess niet de volledige waarheid vertellen. Maar, hoe langer zij dit volhoudt, hoe meer ze in gevaar lijkt te komen. Wie is erop uit om haar leven totaal te verwoesten? Tess lijkt nergens meer veilig te zijn.

4
Meisje zonder verleden cover

Meisje zonder verleden

Michael Robotham
9789403177304
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Ze wordt gevonden in een vies en verlaten huis. Binnen deze muren heeft zich een gruwelijk drama afgespeeld. Niemand weet wie ze is, niemand heeft inzicht in haar verleden. En ze zal geen enkele poging doen om het je te vertellen. Eén ding is zeker: het meisje zonder verleden weet precies wanneer je liegt. Ze krijgt de naam Evie Cormac en wordt geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Als ze zes jaar later claimt achttien jaar te zijn en de instelling wilt verlaten, heeft ze de goedkeuring van psycholoog Cyrus Haven nodig. Maar op de fascinerende en gevaarlijke Evie had zij zich nooit kunnen voorbereiden.

5
Sluit alle deuren cover

Sluit alle deuren

Riley Sager
9789026347597
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Een baan als housesitter in een exclusief New Yorks appartement. De meeste mensen hoeven er niet twee keer over na te denken. Zo ook voor Jules Larsen, die na een roerige periode op straat komt te staan. Zij staat dan ook te popelen om haar oude leven achter zich te laten. In het complex gelden een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Voor Jules een kleine prijs voor een kans van dit formaat. Als Ingrid, ook housesitter, plotseling verdwijnt spat haar droom echter uiteen. Vooral als ze ontdekt dat Ingrid niet de eerste is...

6
De man van St. Petersburg cover

De man van St. Petersburg

Ken Follett
9789022587799
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog brengt een Russische afgezant een bezoek aan het Engelse Hogerhuis. Het doel? Een mogelijk bondgenootschap tussen Engeland en Rusland. Tegelijkertijd doet een Russische anarchist er alles aan om deze diplomatieke missie te verstoren. Deze man van St. Petersburg, genaamd Feliks, pleegt een moord die de loop van de geschiedenis voorgoed zal veranderen. Is hij opgewassen tegen de voltallige Engelse politie, een invloedrijke lord en de jonge Winston Churchill?

7
The lying room cover

The lying room

Nicci French
9780062676726
Taal: EngelsGenre: Spannende boeken

Als Neve de ochtend na haar buitenechtelijke escapade een bezoek brengt aan haar minnaar, Saul, blijkt hij op gruwelijke wijze vermoord te zijn. In blinde paniek ontdoet ze de plaats delict van elk bewijs dat naar haar kan terugleiden. In de veronderstelling dat zij haar ‘normale’ leven kan hervatten, laat ze Saul - die tevens haar baas was - achter. Echter wordt Neve doorlopend geteisterd door de vraag “Ben ik iets vergeten?”. Ze raakt steeds verder verstrikt in een haar eigen web van leugens. Tegelijkertijd houdt de moordenaar de zaak nauwlettend in de gaten…

8
Gebroken glas cover

Gebroken glas

Anja Feliers
9789463831109
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Drie pillen met een slok cognac. Het had die avond moeten eindigen voor de 17-jarige Erin, maar dat deed het niet. De dochter van een rijke chirurg komt vervolgens bij psycholoog Kathleen Verlinden terecht, die de destructieve gedachten van het meisje probeert te ontrafelen. Een groot trauma uit Erin’s jeugd blijkt de katalysator van haar problemen. Erin is echter niet de enige met een problematisch bestaan. Ook het leven van Kathleen staat op zijn kop, als zij te maken krijgt met gevoelens van gemis, spijt en verlangen. Gebroken glas is het nieuwste boek van Anja Feliers uit de reeks over Kathleen Verlinden.

9
Russisch voor beginners cover

Russisch voor beginners

Dominique Biebau
9789460017766
Taal: NederlandsGenre: Spannende boeken

Als zijn familie een transportfiliaal in Rusland wil openen, volgt Maarten noodgedwongen een cursus Russisch voor beginners. Onder de studenten is het koppel Lore en Diederik, die de taal leren om een telegeleid bezoek te brengen aan de Kungur-grotten. Pavel, een excentrieke en nationalistische Rus, leidt de cursus. De sfeer slaat al snel om als zowel Maarten als Pavel gevoelens ontwikkelen voor de charmante Lore. Als het stel eenmaal op reis gaat, staat hen een fataal scenario te wachten. Russisch voor beginners is een spannende misdaadroman waarin niets is wat het lijkt.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen