Kinderkookboeken voor de chefs van de toekomst

Niet alle volwassenen voelen zich thuis in de keuken. Laten we stellen dat een groot deel zich regelmatig schuldig maakt overkookte groente, harde pasta en liefdeloze magnetronmaaltijden. Met koken kun je dan ook niet jong genoeg beginnen. Gun jij je kroost een beter vooruitzicht? Wij selecteerden de meest leerzame kinderkookboeken die je kids maar al te graag verslinden. Want, laten we eerlijk zijn: een kind dat kan koken willen we allemaal.

Tip: Bekijk ook onze lijst met beste kookboeken

Kinderkookboeken

Kies een kinderkookboek voor jouw keukenprins(es)

1
Lekker opscheppen! cover

Lekker opscheppen!

Karin Luiten
97890216746439789021667485
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Elk kind strijdt om de onverdeelde trots en aandacht van papa, mama, opa en oma. Dit vrolijke kinderkookboek van Karin Luiten haakt in op dat gevoel. Lekker opscheppen! is verdeeld in 13 rubrieken, van aardappels tot pannenkoeken en van thaise loempiaatjes tot zalmpakketjes uit de oven. De recepten zijn simpel opgezet en zo lekker, dat je (klein)kind gegarandeerd vaker in de keuken staat. Opscheppen maar!

2
Chickslovefood - Het kidsproof-kookboek cover

Chickslovefood - Het kidsproof-kookboek

Elise Gruppen
9789000355518
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Wie graag gezond eet, kent ongetwijfeld de recepten van Chickslovefood. Het is wel zo handig om deze gezonde gewoontes gelijk over te dragen op de allerkleinsten. Daarom stelden Elise Gruppen en Nina de Bruijn een gezond kinderkookboek samen, waarin elk recept uit vijf of minder ingrediënten bestaat. Jonge ouders (en kinderen) toveren hiermee in korte tijd een gezond ontbijt, voedzame lunch of verantwoord diner op tafel.

3
Koken met Kikker cover

Koken met Kikker

Max Velthuijs
9789025876500
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Wat krijg je als je een verhaal combineert met recepten? Dit vrolijke kinderkookboek van Max Velthuijs. In Koken met Kikker volg leert Kikker een ei bakken en een bordje pap maken. Varkentje bakt daarentegen de lekkerste appeltaart. Zou Kikker dit ook in zijn mars hebben? Samen met Rat gaat hij de uitdaging aan. In dit gevarieerde boek vind je verschillende ontbijtrecepten, soep, poffertjes en een visje met groenten. Simpel én gevarieerd.

4
Polles Pannenkoekenboek cover

Polles Pannenkoekenboek

Efteling BV
9789000343201
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Wie wil er niet een beetje Efteling in huis? In Polles Pannenkoekenboek leert Polle, het ondeugende vriendje van Pardoes en Pardijn, je de lekkerste pannenkoeken bakken. Je ontdekt niet alleen het geheim van de perfecte pannenkoek, maar ook de beste combinaties van hartige, zoete, dikke en dunne pannenkoeken. Ook leert Aliciana je alles over de mooiste taarten en de deftigste desserts. Eén ding is zeker: met dit boek zul je niet verhongeren.

5
Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss cover

Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss

Kathryn Littlewood
9789077330241
Taal: NederlandsGenre: Kinderboeken

Kan jouw keuken wel wat magie gebruiken? Duik dan in het magische receptenboek van Bakkerij Bliss. Deze bakkerij wordt gerund door de ouders van Roos, Millie, Tijm en Dille. Als zij een tijdje de stad uit zijn, vinden de kinderen het receptenboek in de voorraadkamer. Door te experimenteren met de recepten, belanden zij in de meest bizarre situaties. Hoewel de recepten in het verhaal fictief zijn, zal het je kinderen ongetwijfeld de keuken in doen duiken.

6
Vandaag kook ik cover

Vandaag kook ik

Floor van Dinteren
9789461448477
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Koken is veel leuker als je het samen doet. Of het nu om een driegangenmenu gaat, of alleen het hoofdgerecht. In Vandaag kook ik vind je verrassende recepten, die kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 (onder begeleiding) kunnen maken. Daarbij is er een goede balans tussen gerechten die alleen wat roer- en snijwerk vragen en recepten waar geraspt, geschild en gepureerd moet worden. Dus: wie kookt er vandaag?

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 9,99Hardcover
Toon alles (-6)
7
Basics to Brilliance Kids cover

Basics to Brilliance Kids

Donna Hay
9789000358649
Taal: NederlandsGenre: Kookboek

Internationaal culinair fenomeen Donna Hay laat kinderen graag zien hoe leuk (en lekker) koken en bakken kan zijn. In Basics to Brilliance Kids vind je niet alleen haar toppers, maar ook variaties op klassiekers. Veel recepten hebben een gezonde make-over gekregen, zodat je kinderen ook gelijk goede gewoontes ontwikkelen. Bovendien wordt elk recept stap voor stap (en kidsproof) uitgelegd.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen