Dit zijn de populairste thriller boeken van dit moment

Sta jij in je vriendengroep bekend als de thrill seeker? En krijg je het van de gemiddelde roman niet warm of koud? Dan hebben wij een boekenlijst die je adrenaline doet stromen. Een collectie van thriller boeken die je waarschijnlijk nog niet hebt gelezen. Zodat jij, bij het volgende kampvuur, al je vrienden de stuipen op het lijf kunt jagen.

Thriller boeken

Met deze thrillers doe jij vannacht geen oog dicht

1
Doods geheim (2020) cover

Doods geheim (2020)

Robert Bryndza
9789022586723
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

Als op een winterse ochtend de vorst nog aan de grond staat, vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter. Ze ligt vastgevroren aan de weg, voor de deur van haar huis. Detective Erika Foster neemt de zaak op zich en ontdekt dat de vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Als ze eindelijk een doorbraak in de zaak realiseert, wordt Foster geconfronteerd met haar eigen pijnlijke verleden.

2
Stille schreeuw (2020) cover

Stille schreeuw (2020)

Angela Marsons
9789022588413
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

In Black County, een voormalig mijnbouwgebied in Birmingham, graven vijf mensen een ondiep graf. Een graf voor een onschuldig persoon, die helaas te veel wist. Helaas stopt het niet bij deze moord. Na het ontdekken van een gruwelijke plaats delict in een oud weeshuis, ontdekt detective Kim Stone dat de moorden door dezelfde persoon gepleegd worden. Een moordenaar die waarschijnlijk al dertig jaar actief is.

3
Lentevuur (2020) cover

Lentevuur (2020)

Suzanne Vermeer
9789400511781
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

Als Eva Chorinska - de Tsjechische oma van Julia - op 93-jarige leeftijd overlijdt, laat zij een vervallen landhuis achter. Om nog één keer herinneringen op te halen van alle vakanties die zij er doorbracht, besluit Julia naar Tsjechië te gaan. Daar staat haar een voorval te wachten dat haar leven op zijn kop zet. Ze rijdt een Tsjechische vrouw aan, die daarop in coma raakt. Het blijkt een bekende van haar oma te zijn. Haar aanwezigheid blijkt geen toeval te zijn…

4
Vrouwen zonder genade (2019) cover

Vrouwen zonder genade (2019)

Camilla Läckberg
9789044356274
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

Voormalig journalist Ingrid, basisschoollerares Birgitta en de Russische Victoria zijn totaal verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeen: ze zitten gevangen in een slecht huwelijk. De man van Ingrid ging vreemd, Birgitta wordt mishandeld en de relatie tussen de geëmigreerde Victoria en haar man is ernstig bekoeld. De vrouwen ontmoeten elkaar online en besluiten om ieder één echtgenoot te vermoorden. Maar dat pakt totaal anders uit dan ze dachten.

5
De stilte van de witte stad (2019) cover

De stilte van de witte stad (2019)

Eva García Sáenz de Urturi
9789400511224
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

De briljante archeoloog Tasio Ortiz de Zárate werd twintig jaar geleden veroordeeld voor een serie gruwelijke moorden in het stadje Vitoria. Als hij op het punt staat de gevangenis te verlaten, lijken de moorden weer te beginnen. Verschillende stelletjes in de stad worden op ijzingwekkende manieren om het leven gebracht. Zo treft jonge inspecteur Unai Lopez de Ayala in de kathedraal een naakt stel aan dat stierf door bijensteken in hun keel. De tijd dringt. Zal Unai, ondanks zijn eigen worstelingen, de moordenaar op kunnen sporen?

6
Het Instituut (2019) cover

Het Instituut (2019)

Stephen King
9789022587423
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

In een tijdspan van twee minuten wordt het leven van de jonge Luke Ellis volledig op zijn kop gezet. Zijn ouders worden stilletjes vermoord en hij wordt zelf in een zwarte SUV geladen en weggereden. Het Instituut is zijn nieuwe onderkomen. De afgesloten kamer waarin hij verblijft, lijkt precies op zijn eigen kamer. Echter zijn er geen ramen. Alleen een deur, waarachter nog meer kinderen in hun eigen kamers zitten. En niet zonder reden. Alle kinderen beschikken over speciale krachten, die het Instituut voor zijn eigen doeleinden gebruikt.

7
Noordkaap (2020) cover

Noordkaap (2020)

Nathalie Pagie
9789022588673
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

Ibogaïne is een extract uit de wortels van een plant uit West-Afrika. Maar wat doet deze stof dan in een bevroren lijk in het Noorse Hammerfest? De politie staat voor een raadsel. Niemand weet namelijk wie de man is en hoe hij met deze stof in aanraking kwam. Bij hoogleraar Aage Haugen gaan direct de alarmbellen af. Hij deed ooit onderzoek naar ibogaïne in Afrika en kent de gevaren tot in detail. Zijn onderzoek leidt hem naar de ijskoude Noordkaap, waar hij een geheim wetenschappelijk experiment weet te ontrafelen.

8
Verloren vrouw (2019) cover

Verloren vrouw (2019)

Charles den Tex
9789402704174
Taal: NederlandsGenre: Thrillers

Na een avondje stappen verliest Djenna haar geheugen. Oplichter Luc treft haar ‘s nachts gewond op straat aan. Samen proberen zij de identiteit van Djenna te achterhalen. Durft ze haar grimmige verleden in de ogen te kijken? Ondertussen moet Luc zijn ware identiteit geheimhouden. Het contrast tussen de twee is groot. Djenna is hypermodern en onderdeel van een geavanceerd systeem. Luc is een tikkeltje ouderwets en zoveel mogelijk offline. Lukt het hen om de opdrachtgever van Djenna te verslaan? Alleen dan kan zij weer zichzelf zijn.

9
Bonuskind (2020) cover

Bonuskind (2020)

Saskia Noort
978904435104097890443510579789044358599
Taal: Nederlands

Lies wordt op een ochtend wakker en ziet dat het bed van haar moeder niet is beslapen en dat haar telefoon nog thuis ligt. 24 uur later heeft zij nog niets van haar moeder vernomen en schakelt ze haar vader en zijn nieuwe vriendin in. Zij denken dat het met haar mentale toestand te maken heeft door de scheiding die ze nooit te boven is gekomen. Lies gelooft echter niet dat haar moeder uit eigen wil is weggegaan en gaat zelf op onderzoek uit.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen