Nostalgische stripboeken die we allemaal kennen.

De stripboeken die vroeger onze vrije tijd beheersten, liggen nu te verstoffen op zolder. Zonde eigenlijk, vooral als je bedenkt dat de meeste klassiekers nog steeds nieuwe delen krijgen. Even je jeugd herbeleven? Met de luchtige, hilarische en spannende verhalen van Suske en Wiske, Kuifje, Dirkjan en Garfield liggen er uren leesplezier voor je in het verschiet.

Stripboeken

Klassieke stripboeken waar je stapels mee kunt bouwen

1
Garfield Complete Works cover

Garfield Complete Works

Jim Davis
9780425287125
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Lasagne, luiheid en sarcasme. Garfield staat symbool voor de delen van onszelf die we het daglicht niet gunnen. Met zijn voelbare kritiek op baasje Jon en ongenoegen ten opzichte van hond Odie wordt het humeur van Garfield continu op de proef gesteld. Hij hekelt alles wat met maandagen, diëten en opstaan te maken heeft. Wist je dat Garfield werd geboren in de keuken van een Italiaans restaurant? Hij at daar zoveel, dat de eigenaar hem noodgedwongen aan een dierenwinkel verkocht. In de speciale editie Garfield Complete Works lees je alles over de eerste levensjaren van de rode kat die internationale bekendheid verwierf.

2
Suske en Wiske - de nacht van Narwal cover

Suske en Wiske - de nacht van Narwal

Studio Vandersteen
9789002267130
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Er is zoveel te vertellen over de humoristische en moralistische verhalen van Suske en Wiske. Alleen al uit het feit dat de verhalen gebaseerd zijn op sprookjes, mythen en soms zelfs de Bijbel blijkt dat deze stripverhalen meer diepgang hebben dan je denkt. In het nieuwste exemplaar Suske en Wiske - De nacht van Narwal gaat het duo opnieuw op avontuur. Suske vindt in dit deel een geheimzinnige narwaltand. Wanneer hij de runen die in de tand gekerfd staan vertaalt, verschijnt de geest van Viking Arkin. Wordt Suske de waardige opvolger van de Vikingkoning?

3
Asterix 1 - Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel cover

Asterix 1 - Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel

Albert Uderzo
9782864972426
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Asterix en Obelix worden meestal in één adem genoemd, maar in werkelijkheid is Asterix de Galliër het hoofdpersonage van de gelijknamige stripboekenserie. De verhalen spelen zich af rond het jaar 50 v.Chr. Het dorpje Armorica in de streek Gallië weerstaat daar al geruime tijd de invasie door de Romeinen. Hun geheime wapen? Een toverdrank die de Galliërs onoverwinnelijk maakt. Het dorp is daardoor een doorn in het oog van Julius Caesar. De eerste titel van Asterix verhaalt hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel. Door deze immense hoeveelheid toverdrank is Obelix in elk deel een ongeleid projectiel.

4
Fokke & Sukke - Het afzien van 2020 cover

Fokke & Sukke - Het afzien van 2020

John Reid & Bastiaan Geleijnse
9789492409690
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Het zijn de meest bekende naaktlopers van Nederland: Fokke en Sukke. Met hun cynische kijk op het studentenmilieu en de maatschappij sieren ze al jaren kranten, dagbladen en agenda’s. Sinds 2000 brengen auteurs John Reid en Bastiaan Geleijnse ieder jaar een bundel uit waarin wordt ingehaakt op nieuwswaardige ontwikkelingen en gebeurtenissen. In de uitgave van 2020 kan het ook niet anders dan gaan over corona, hamsteren en cancellen.

Toon alles (-5)
5
Maus cover

Maus

Art Spiegelman
9789403159201
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Deze biografische klassieker kent maar één deel. Alsnog kunnen we Maus, waarmee Art Spiegelman de Pulitzerprijs won, niet achterwege laten. Het verhaal ontvouwt zich als Art zijn vader Vladek Spiegelman in Amerika bezoekt. Hier ondervraagt hij hem over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn verhaal neemt je mee naar het door nazi-Duitsland bezette Polen en beschrijft het ontsnappen aan deportatie, het overleven in kampen en het terugvinden van geliefden. In het boek zijn groeperingen afgebeeld als dieren; de nazi’s als katten en de Joden als muizen. Maus is een rijk geïllustreerd historisch meesterwerk dat niet in je boekenkast mag ontbreken.

6
Jan, Jans en de kinderen - jubileumboek cover

Jan, Jans en de kinderen - jubileumboek

Jan Kruis
9789085747413
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Wie kent deze typisch Hollandse stripfamilie nu niet? Jan, Jans en de kinderen werden bekend door hun wekelijkse verschijning in het damesblad Libelle. Later werden de belevenissen van de familie Tromp gebundeld in jaarlijkse uitgaven, met als kers op de taart een jubileumboek. In deze speciale uitgave vind je alle grappige, hilarische en ontroerende strips die Jan Kruis in 40 jaar tijd bedacht. Waar de meeste strips eenvoudig van aard zijn, worden hier en daar ook maatschappelijke thema’s uitgelicht. Laat je terugvoeren naar de jaren negentig door Jan, Jans, Karlijn, Catootje en Gertje. En vergeet vooral de norse rode kater niet.

Toon alles (-6)
7
Dirkjan 25 cover

Dirkjan 25

Mark Retera
9789086130566
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Hij heeft een hekel aan kabouters, smurfen en Getuigen van Jesmurfa. Ook heeft hij misschien wel de meest uiteenlopende functies van alle stripfiguren gehad; van broekenverkoper tot wijkagent en middeleeuws kasteelheer. Elke belevenis van Dirkjan is absurdistisch, onverwacht en hilarisch. Niet voor niets behoort deze stripserie tot de bestverkochte humorstrips van Nederland. Zowel de teksten als de tekeningen worden verzorgd door Mark Retera. Nog steeds verschijnen nieuwe titels. Het nieuwste nummer is weer heerlijk flauw en fantasierijk - precies wat we van Dirkjan gewend zijn.

8
Kuifje - verzamelbox cover

Kuifje - verzamelbox

Hergé
9789462104754
Taal: NederlandsGenre: Stripboeken

Geen lijst over nostalgische stripboeken is compleet zonder Kuifje. Verschillende generaties groeiden op met de verhalen over deze Brusselse verslaggever en zijn hond Bobbie. En niet te vergeten: Haddock, een kapitein met een kort lontje en een liefde voor alcohol. Als liefhebbers van Kuifje kunnen wij je maar één ding aanraden: go all in. Met deze verzamelbox van Kuifje ben je voorlopig meer dan zoet. In acht delen vind je meer dan 1.500 pagina’s met de spannende avonturen van probleemoplosser en alleskunner Kuifje. De box is dan ook het ultieme cadeau voor elke fan.

Toon alles (-6)

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen