Christelijke boeken dicht bij God

Als je op zoek bent naar christelijke literatuur is deze lijst een leuke greep uit het grote aanbod. Deze clean reads zijn geschreven door christelijke auteurs of vanuit een christelijke levensvisie. Op basis van beoordelingen van lezers en data van de brancheorganisatie van het Christelijke Boeken is deze lijst samengesteld ter inspiratie voor het lezen van christelijke boeken.

Christelijke boeken

Christelijke boeken

1
God en de pandemie cover

God en de pandemie

Nicolas Thomas Wright
97890435355649789043535571
Taal: Nederlands

In dit boek doet Thomas Wright onderzoek naar een theologisch perspectief op het corona virus. Er zijn veel theorieën over waar het virus precies vandaan komt, sommige denken dat het de schuld is van de Chinezen, de regering of de WHO. Sommige denken ook dat die het bewijs is dat we leven in de eindtijd. Thomas Wright verteld over een andere manier van kijken en reageren, maar verteld vooral over de manier van leven, denken en bidden die Jezus ons heeft geopenbaard.

2
Kijk eens naar de bloemen cover

Kijk eens naar de bloemen

30 dagen bij god
Sarah Beth Marr
9789492831460
Taal: Nederlands

In het drukke leven van tegenwoordig kun je zomaar de diepe verbinding met God missen, dan ga je je vervulling ergens anders zoeken dan in God. Dit boek helpt je om die drukte achter je te laten en je hart, ziel en gedachten te verfrissen. Dit boek is een retraite die je zelf thuis kunt doen, voor elke dag is er o.a. een andere bijbeltekst en vragen om over na te denken. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit boek over een langere periode te lezen.

3
Allen voor één cover

Allen voor één

vrouwen en mannen samen voor Koning en kerk
Joël Boertjens
97890435321749789043532181
Taal: Nederlands

Joël Boertjens bepleit in zijn eerste boek dat vrouwen meer ruimte krijgen om in de kerk hun gaven op alle niveaus in te zetten. Het boek brengt verdieping in de gaande discussie dat er meer vrouwen leidinggevende functie moeten bekleden. In veel kerken is er weinig ruimte voor vrouwen in leiderschap. Deze kerken missen unieke en krachtige gaven die God ter beschikking heeft gesteld voor zijn missie.

4
Op golven van hoop  cover

Op golven van hoop

Amanda Dykes
9789051945782
Taal: Nederlands

Een rouwende visser stuurt een gedicht naar de krant met een boodschap: stuur me een steen voor een geliefde die je mist en ik ga er iets mee bouwen dat leven geeft. Het gedicht gaat rond in de stad en het resultaat is dat het havendorp aan de kust van Maine wordt overspoeld met dozen vol stenen. Tientallen jaren later wordt Annie Bliss teruggeroepen en treft een mysterie aan: een muur van zware dozen met stenen. Samen met de postbode ontdekt Annie het verhaal laag voor laag. Ze ontdekt tegelijk de waarheid achter de kloof in het verleden van haar familie.

5
Een klein geluk cover

Een klein geluk

Kristen Heitzmann
97890297293529789029729369
Taal: Nederlands

In dit boek gaan we terug naar het prachtige Colorado in de negentiende eeuw. Desi probeert in het reine te komen met het schot dat ze enkele maanden eerder moest lossen. Het valt haar niet gemakkelijk om aan de eisen te voldoen als getrouwde vrouw, maar dat weerhoudt haar er niet van om te doen wat voor haar juist is. Remy, haar echtgenoot, wordt ondertussen geteisterd door schuldgevoelens en twijfelt aan keuzes die hij heeft gemaakt. Een kans om alles recht te zetten zou hij met beide handen aangrijpen, maar wat als dit teveel is voor hem?

6
Wie omkijkt cover

Wie omkijkt

Jeanine Cummins
9789023959489978904980787097890239594969789023959649
Taal: Nederlands

Er wordt een gruwelijke aanslag gepleegd op een familiefeestje in de binnenplaats Acupulco, wat in Mexico ligt. Lydia en haar zoontje zijn de enige die het overleven. Ze moeten zo snel mogelijk gaan vluchten om uit handen van het drugskartel te blijven. Er volgt een vluchtverhaal dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel “het Beest” wordt genoemd. Op weg naar de Amerikaanse grens.

7
Rivier naar de vrijheid cover

Rivier naar de vrijheid

Ann H. Gabhart
97890871818579789402907728
Taal: Nederlands

Adria is een weesmeisje die tijdens de cholera-epidemie in 1833 wordt verzorgd door de slaaf Louis. Terwijl iedereen aan het vluchten is blijft Louis achter in Springfield. Hij blijft om de zieken te verzorgen en de doden te begraven, terwijl hij ook aan de slavernij kan ontsnappen. Ondanks zijn heldendaad wordt hij twaalf jaar later door zijn eigenaar verkocht. Adria is inmiddels negentien jaar oud en is vastbesloten om er alles aan te doen om Louis vrij te krijgen, gaat het haar lukken? Deze historische roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

8
Brandstof voor de geest cover

Brandstof voor de geest

Dagelijkse overdenkingen
Bear Grylls
9789033802232
Taal: Nederlands

In dit boek deelt Bear Grylls voor het eerst de verhalen over zijn meeste gedurfde expedities. Van verhalen over zijn parachutesprong waarbij hij zijn rug brak tot verhalen over zijn 'bijna dood'-ervaring in een storm vlak bij de kust van Groenland. Bear laat zien dat elk avontuur gegrond is in zijn christelijke geloof. In dit moedige, eerlijke en openhartige boek bespreekt Bear grote thema's als vriendschap, falen, moed, risico's en meer in dagelijkse overdenkingen. Hij laat ons zien hoe we elke dag vredig, doelgericht en krachtig tegemoet kunnen treden.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen