Fantasy Boeken die in je boekenkast moeten staan.

Bij fantasy boeken denk je misschien gelijk aan Harry Potter of Lord of the Rings maar dit genre heeft nog zoveel meer werelden en karakters om verliefdt op te worden. Dit zijn de beste fantasy boeken die we van harte kunnen aanbevelen. Vul je boekenkast!

Fantasy Boeken

Beste Fantasy Boeken

1
De naam van de wind cover

De naam van de wind

De Kronieken van Kvothe
Patrick Rothfuss
97890225570689789460239366
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Dwaal af van het gebaande pad en ontmoet een man van vele gezichten: Kvothe. Bekend als een beruchte tovenaar, een bekwame dief, een meesterlijke muzikant en zelfs een drakendoder, zijn verhaal is een lied van triomf en tragedie dat je vanaf de eerste noot zal betoveren. In een leven dat even opmerkelijk als onconventioneel is, leert Kvothe de kracht van woorden en namen kennen, navigeert hij door mysterieuze en bovennatuurlijke invloeden en ontdekt hij de betekenis van ware heldenmoed. Dit epos is meer dan alleen een avontuur; het is een diepgaande ontdekkingsreis door thema's van mythe, chemie, geschiedenis, muziek, poëzie en religie, verweven met liefde, verlies, rebellie en verraad. Het resultaat is een uniek en magisch mysterie dat je meeneemt op een reis door iemands geest, leven, leringen en tragedies.

Laat je meevoeren door de prachtige schrijfstijl van Patrick Rothfuss, die wordt gekenmerkt door doordachte en contemplatieve vertelkunst. Elke zin is een meesterwerk, met levendige beschrijvingen en elegante proza die je niet alleen leest, maar echt voelt. De karakterontwikkeling, vooral die van Kvothe, is diepgaand en meeslepend, wat dit boek meer maakt dan zomaar een verhaal; het voelt aan als een ontroerende memoire.

Maar wees gewaarschuwd, dit boek vraagt meer van je dan je gemiddelde roman. Het is vaak diepzinnig, de citaten en uitdrukkingen zijn diep en het boek is lang, soms afdwalend in onnodige details. Maar op andere momenten trekt de auteur je geest naar een ruimte waar je gedwongen wordt om na te denken, te overwegen en zelfs te debatteren met de logica en het perspectief van de auteur. Bereid je voor om tijd en jezelf te investeren in deze unieke, ongelooflijk doordachte, emotionele en absurd magische wereld. Het is een meesterwerk dat niet snel vergeten zal worden.

2
In De Ban Van De Ring cover

In De Ban Van De Ring

In De Ban Van De Ring
J. R. R. Tolkien
9789022561577
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Lord of the Rings is de grondlegger van de moderne fantasy en ruim 80 jaar na publicatie nog steeds fantastisch leesvoer voor elke boekenliefhebber. Voor wie alleen de films heeft gezien staat een leuke verrassing te wachten. De triologie is enorm doordacht en de wereld zo complex dat je er een hele studie aan kan wijden. Een waar kunstwerk in een heroïsch strijd tussen goed en kwaad.

3
Het Spel Der Tronen cover

Het Spel Der Tronen

Lied van IJs en Vuur, boek 1
George R.R. Martin
978902456438597890245564349789024558063
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Het eerste boek in de serie Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. Deze epische fantasieroman neemt je mee naar de continenten Westeros en Essos, waar je de levens van verschillende personages volgt, allemaal verwikkeld in een web van corruptie, macht en draken. Elk personage is uitstekend ontwikkeld en hun verhaallijnen voegen een tastbaar gevoel van realisme toe aan de gevolgen van hun acties, waardoor je aan de bladzijden gekluisterd blijft.

De auteur schuwt het niet om zijn personages in morele dilemma's te plaatsen. Kies je voor eer of overleving? Ned Stark, de eerzame heer van Winterfell, zal deze vraag onder ogen moeten zien wanneer hij door koning Robert Baratheon naar de hoofdstad wordt geroepen om zijn belangrijkste adviseur te worden. Maar wanneer hij een duister geheim ontdekt dat het koninkrijk bedreigt, wordt Ned geconfronteerd met verraad en gevaar, terwijl zijn kinderen hun eigen uitdagingen aangaan.

Het Spel der Tronen is een boek dat je niet loslaat, met een einde dat je doet verlangen naar het volgende deel. Laat je meeslepen door de intrigerende dialogen en de rijke, complexe wereld die Martin heeft geschapen. Ben je klaar om het spel te spelen?

4
Het oog van de wereld cover

Het oog van de wereld

Het Rad des Tijds
Robert Jordan
978902456499697890245570979789024564460
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Trek je laarzen aan en pak je mantel, want er wacht je een reis vol gevaren en ontdekkingen. Dit is een wereld waarin de Tijd zelf een wiel is dat eeuwen doet komen en gaan, waar legendes vervagen tot mythen, en zelfs mythen worden vergeten als de Eeuw die hen voortbracht opnieuw oprijst. De dreiging van de Schaduw hangt over alles wat was, wat zal zijn en wat is, en slechts enkelen hebben de moed om er tegenin te gaan.

Een van hen is Moiraine Damodred, die naar het afgelegen dorp Emond’s Veld komt op zoek naar de uitverkorene om tegen De Duistere te staan, een kwaadaardig entiteit die de zaden van chaos en vernietiging zaait. Wanneer een woeste bende half-mensen, half-beesten het dorp aanvalt, overtuigt Moiraine de jonge Rand al'Thor en zijn vrienden om hun huis te verlaten en een grotere, onvoorstelbare wereld in te stappen vol gevaren die in de schaduwen en in het licht wachten. Het oog van de wereld is een verhaal dat je meeneemt op een adembenemende reis vol oude profetieën, heldhaftige avonturen en de onvermijdelijke strijd tegen de duisternis.

5
Het laatste rijk cover

Het laatste rijk

Mistborn
Brandon Sanderson
97890245812699789024558841
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Een wereld waar as regent en bloemen nooit bloeien. Dit is de bittere realiteit voor de onderdrukte skaa, die lijden onder het juk van de Opperheer, een onaantastbare godachtige tiran. Maar de kiem van rebellie begint te ontkiemen in deze uitgebluste wereld. Kelsier, een skaa-halfbloed, ontdekt dat hij beschikt over de gave van de Nevelaars, het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken. Met deze mysterieuze krachten plant hij de val van de Opperheer en de bevrijding van zijn volk.

Het Laatste Rijk van Brandon Sanderson is een boek dat je meevoert op een epische reis vol met magie, mysterie en moed. Het verhaal is een ingenieus weefsel dat niet alleen een heroïsche opstand bevat, maar ook een diepgaande blik op de menselijke natuur en de kracht van hoop in een hopeloze wereld. De personages zijn uniek en onvergetelijk, van Kelsier, de meest badass dief die je hart zal stelen, tot Vin, een onwaarschijnlijke heldin, die ondanks haar kwetsbaarheden een dodelijke kracht is om rekening mee te houden. Met zijn rijke, gedetailleerde wereld en verrassende plotwendingen is Het Laatste Rijk een must-read voor elke fantasy-liefhebber.

6
De macht van het zwaard cover

De macht van het zwaard

De eerste wet
Joe Abercrombie
9789089680044
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Zet je schrap voor een ontmoeting met de personages die je niet snel zult vergeten. Maak kennis met Logen Negenvinger, een beruchte barbaar die tegen wil en dank verwikkeld raakt in politieke intriges en dodelijke vetes. En met Glokta, een voormalig gevierde zwaardvechter, nu een verbitterde en gehandicapte beul wiens cynisme en pijn zich uitstrekken tot het puntje van zijn scalpel. En laten we de sluwe oude tovenaar Bayaz niet vergeten, een man wiens ware motieven net zo ongrijpbaar zijn als zijn vurige temperament.

In De macht van het zwaard schetst Joe Abercrombie een rijke en complexe wereld die bol staat van politieke intriges, verraad, en ja, hier en daar een bloederig gevecht. Het boek wordt gedreven door de diepgelaagde en intrigerende personages, die elk op hun eigen manier worstelen met de morele grijstinten van hun bestaan. Dit is geen traditioneel verhaal vol helden en schurken, maar een verhaal waarin de grens tussen beide vervaagd is. Het boek is het eerste deel van een trilogie waarin het verhaal en de personages zich alleen maar verder verdiepen en ontwikkelen. Dus als je houdt van een donkere fantasie met slechts een vleugje magie en veel intrigerende personages, dan is dit een serie die je niet mag missen.

7
Harry Potter en de steen der wijzen cover

Harry Potter en de steen der wijzen

Deel 1
J. K. Rowling
978906169976797890761741059781781103326
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Ontdek een magische wereld, verborgen midden in onze eigen realiteit, met Harry Potter en de Steen der Wijzen. In dit eerste deel maak je kennis met de jonge Harry Potter, een wees die onder grimmige omstandigheden leeft bij zijn vreselijke oom, tante en neefje. Het leven neemt echter een buitengewone wending als Harry ontdekt dat hij geen gewone jongen is, maar een tovenaar. Bereid je voor op een fantastische reis naar Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, vol magische lessen, mysterieuze gebeurtenissen en een onheilspellend geheim rondom de legendarische Steen der Wijzen.

8
De leugens van Locke Lamora cover

De leugens van Locke Lamora

De Kronieken van Locke Lamora
Scott Lynch
9789022544099
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Duik in de labyrintische straten van Camorr, een stad gebaseerd op het late middeleeuwse Venetië, maar gelegen in een onbenoemde wereld. Hier, in deze stad van torens en kanalen, ontmoet je Locke Lamora, een meester van bedrog, leider van een team elite-oplichters die zichzelf de 'Gentleman Bastards' noemen. Hoewel hij een van de slechtste zwaardvechters van het land is, is zijn messcherpe verstand en zijn gave voor het gesproken woord zijn ware wapens. Locke en zijn bende lijken een comfortabel leven te leiden, in dienst van Capa Barsavi, het criminele meesterbrein dat over de stad heerst, en worden wijd en zijd gevreesd als de Doorn van Camorr. Maar achter deze façade schuilen geheimen diep als de duisterste steegjes van de stad.

Maar de wereld van Locke wordt op zijn kop gezet als een mysterieuze vijand, de Grijze Koning, verschijnt. Deze dreiging brengt niet alleen het leven van Locke in gevaar, maar ook de stabiliteit van Camorr's onderwereld. Met zijn vrienden in gevaar, zijn rijkdom gestolen, en vijanden die elke hoek van de stad lijken te vullen, moet Locke vertrouwen op zijn vindingrijkheid om niet alleen te overleven, maar ook om wraak te nemen. Duisternis, verraad en dood liggen op de loer in elke schaduw, maar Locke Lamora is niet gemakkelijk te verslaan. De leugens van Locke Lamora is een onvergetelijk avontuur vol met actie, intriges en een vleugje humor, een boek dat je niet mag missen als je houdt van goed geschreven, slimme fantasie.

Toon alles (-6)
9
De Hobbit cover

De Hobbit

J. R. R. Tolkien
978902257109597890225677229789402306538
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Wanneer een hobbit, een tovenaar en dertien dwergen samenkomen, ontstaat er een verhaal dat al generaties lang lezers van alle leeftijden betovert. Bilbo Balings, een respectabele en bescheiden hobbit, wordt vanuit zijn comfortabele hobbithol de wijde wereld in geloodst. Dit is geen doorsnee uitstapje, maar een avontuur dat hem rechtstreeks naar het hart van de onbekende wildernis voert. Van confrontaties met trollen en het navigeren door het betoverde Mirkwood-bos, tot het uitdagen van de angstaanjagende goblin-koning, Bilbo's reis is er een van moed, list en onverwachte heldendaden.

Een klassiek meesterwerk dat, sinds de eerste publicatie in 1937, nooit uit de belangstelling is verdwenen. Het boek staat bol van rijke details, gelaagde personages en universele thema's van persoonlijke groei en heroïsme. De Hobbit is niet alleen een boek, het is een venster naar een andere wereld, een uitnodiging om je verbeelding de vrije loop te laten en een erfenis die met elke gelezen pagina wordt doorgegeven. Jong of oud, iedereen zal zich herkennen in de eenvoudige charme en het ongecompliceerde verhaal dat diepere inzichten biedt in de menselijke natuur en de strijd tussen goed en kwaad.

10
Leerling en Meester cover

Leerling en Meester

De boeken van de Zieners
Robin Hobb
9789024575855
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

In een koninkrijk ver weg, waar magie en intriges hand in hand gaan, worstelt een jonge bastaardzoon met zijn lot. FitzChevalric Ziener, het onwettige kind van een prins, wordt opgevoed in de stal van het koninklijk paleis en slaapt tussen de honden. Zijn leven neemt een bijzondere wending wanneer koning Vlijm hem in het geheim laat trainen in de dodelijke kunst van het moorden.

Ontdek in Leerling en Meester, het eerste deel van Robin Hobbs trilogie De Boeken van de Zieners, een wereld vol magie, mysterie en politieke intriges. Maar Fitz is niet zomaar een jongen - zijn bloed is doordrenkt met het magische Vermogen, een unieke vorm van magie die gebruikers toestaat gedachten en krachten te delen. Terwijl barbaarse rovers de kusten bedreigen, wordt Fitz volwassen, klaar voor zijn eerste gevaarlijke, zielbrekende missie. En hoewel sommigen hem als een bedreiging voor de troon zien, kan hij de sleutel zijn tot de redding van het koninkrijk. Hobb schept een realistische, complexe wereld waar je de stallen kunt ruiken en de gruwel kunt proeven, naast het ervaren van de wonderen van magie en hofintriges.

Verkrijgbaar bij:
Libris
€ 9,-Ebook
bol.com
€ 9,99Ebook
Toon alles (-5)
11
De tuinen van de maan cover

De tuinen van de maan

Het spel der goden
Steven Erikson
9789024528479
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Duik in het onbekende en je stuit op een verhaal dat zowel je hart als je geest uitdaagt. Een wereld waarin machtsstrijd en mysterie de klok slaan, een keizerin die met ijzeren vuist regeert, en een stad die op het punt staat te vallen. Deze wereld, doordrenkt van complexe geschiedenis en lore, onthult zich geleidelijk aan jou, de lezer, terwijl je je weg baant door een web van personages, intriges en verraad.

De tuinen van de maan van Steven Erikson is niet zomaar een fantasieboek. Het brengt ons naar een wereld die bijna tastbaar is in zijn complexiteit en detail. Erikson's talent voor karakterontwikkeling schijnt door terwijl je Captain Paran volgt, een man die de grenzen van loyaliteit en verraad verkent. Ook Shadowthrone, de voormalige keizer, zal je aandacht trekken met zijn kalmte en efficiëntie, ondanks zijn goddelijke status.

12
Magiër cover

Magiër

De oorlog van de Grote Scheuring
Raymond E. Feist
97890225545559789022538555
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Onbekend terrein wordt betreden in Magiër, een boek waarin twee keukenjongens, Puc en Thomas, onwaarschijnlijke helden worden in een wereld die geconfronteerd wordt met een buitenaardse invasie. Als wezens uit een andere dimensie Midkemia binnendringen, is het de roeping van deze jongens om hun wereld te redden. Laat je meevoeren door de bekwame vertelling van Raymond E. Feist die je van de keukens van een middeleeuws kasteel naar de frontlinies van een interdimensionale oorlog brengt.

Magiër is een onvergetelijk epos van actie en intrige. Feist schildert een levendig beeld van twee cultureel verschillende werelden in conflict - denk aan Middeleeuws Europa dat de strijd aangaat met het tijdperk van de Samurai. Maar het zijn Puc en Thomas, die elk op hun eigen manier opkomen, die het hart van het verhaal vormen. Puc wordt een grootmeester van magie, terwijl Thomas een erfgoed van wilde kracht erft van een oude beschaving. Van de fijnzinnige karakterontwikkeling tot de indrukwekkende wereldbouw, Magiër is een boek dat je niet zomaar weglegt.

13
American Gods cover

American Gods

Neil Gaiman
978902256869997890245304109789402302530
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Heb je ooit wel eens een roadtrip gemaakt met een god? Ontmoet Shadow, een ex-gevangene die net zijn vrijheid heeft herwonnen, alleen om te ontdekken dat zijn geliefde Laura tragisch is omgekomen in een auto-ongeluk. Met niets meer om voor te leven, accepteert hij een baan van de mysterieuze Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf. Samen trekken ze door het Amerikaanse landschap, waarbij Shadow in aanraking komt met een bonte verzameling figuren en langzaam de realiteit zoals hij die kent in twijfel begint te trekken.

American Gods van Neil Gaiman is een tour de force door het Amerikaanse spirituele landschap, een unieke liefdesbrief aan de Verenigde Staten die het verleden en het heden, het mythische en het alledaagse, op prachtige wijze met elkaar verweeft. Het is een verhaal dat je meevoert op een rollercoaster van emoties en ideeën, waarbij Gaiman je niet alleen confronteert met een breed scala aan excentrieke goden in verval, maar je ook uitdaagt om na te denken over de invloed van technologie en modern leven op onze overtuigingen en waarden. Deze grootse roman is even diepgravend als meeslepend en blijft je prikkelen lang nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Stap in de voetsporen van Shadow en ontdek een Amerika dat je nooit had durven dromen.

14
De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid cover

De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid

The Witcher
Andrzej Sapkowski
97890245639999789024564002
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Je kent ze vast wel, de verhalen over Hercules, Achilles en andere Griekse helden. Maar heb je ooit gehoord van Geralt van Rivia, de hekser? Geralt, de hoofdpersoon in De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid, is geen gewone held. Net als de Griekse legendes, trotseert hij monsters en bestiën, maar met een twist: hij is een gespecialiseerde magiër, getraind om te vechten tegen het kwaad. Zijn wereld is gevuld met allerlei wezens die je je maar kunt voorstellen, van vampieren en chimera's tot draken en sirenes. Zijn avonturen, bevolkt met kleurrijke personages zoals de bard Ridderspoor, zullen je ongetwijfeld aan het lachen maken en je op het puntje van je stoel houden.

Deze bundel, samengesteld uit twee boeken, dient als een prachtige inleiding tot de wereld van The Witcher. Hoewel de verhalen op zichzelf staan, zijn er rode draden die hen verbinden, zoals zijn tumultueuze relatie met zijn geliefde heks, Yennefer. Deze verzameling van korte verhalen dient als een ideaal opstapje naar de grotere saga die volgt, waardoor je als lezer voldoende achtergrondkennis hebt om je onder te dompelen in de uitgebreidere wereld van The Witcher. Geloof ons, zodra je eenmaal begint te lezen, kun je niet wachten om meer te ontdekken.

15
Hex cover

Hex

Thomas Olde Heuvelt
97890245733499789024575312
Taal: NederlandsGenre: Fantasy

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken...

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen