Engelse luisterboeken met getalenteerde vertellers.

Het lezen van een boek is één ding. Het tot in detail ervaren van het verhaal iets anders. Met luisterboeken ontmoet je een andere kant van je favoriete fictie. Verteld door de meest veelzijdige stemmen, maken deze boeken je onderdeel van het verhaal.

Luisterboeken

Laat je meeslepen door deze luisterboeken

1
A Song of Ice and Fire ~ Roy Dotrice cover

A Song of Ice and Fire ~ Roy Dotrice

George R.R. Martin
9781415900642
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

De onmiskenbare nummer één in deze lijst is de stem van wijlen Roy Dotrice. Op onnavolgbare wijze geeft hij de personages in A Song of Ice and Fire een stem. Hoewel Dotrice niet vlekkeloos alle namen uitspreekt, zul je onder de indruk zijn van zijn veelzijdige en creatieve manier van vertellen. Niet gelijk verkocht? Geen zorgen. Roy will grow on you. Wereldwijd kunnen luisteraars zich geen andere stem meer voorstellen. Zijn overlijden legt de lat dan ook hoog voor het laatste luisterboek.

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 39,29Luisterboek
Toon alles (-6)
2
Harry Potter ~ Stephen Fry cover

Harry Potter ~ Stephen Fry

J. K. Rowling
9781781102367
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

Als acteur, schrijver, komiek en presentator weet Stephen Fry je als geen ander te boeien met zijn stem. De door hem vertelde Harry Potter-boeken werden dan ook een groot succes. Het creatieve vermogen van Fry blijkt uit de eenvoud waarmee hij zijn stem vervormt. Voor Harry Potter ´creëerde´ hij maar liefst 134 stemmen. Hilarisch detail: Fry worstelde dusdanig met de uitspraak van ‘pocketed it’ dat J.K. Rowling dit in meerdere boeken verwerkte.

Toon alles (-5)
3
The Talisman ~ Frank Muller cover

The Talisman ~ Frank Muller

Stephen King
9781442359062
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

In combinatie met spannende boeken is de stem van Frank Muller precies wat je zoekt. Zowel op televisie als op het toneel raakte hij bekend met de kracht van articulatie. Zijn haast hypnotiserende stemgeluid maakt The Talisman van Stephen King nóg boeiender. Dus: pak je koptelefoon erbij en laat je nekharen overeind staan door het verhaal van Jack Sawyer en zijn bloedstollende zoektocht naar de talisman. Kan zijn moeder aan de dood ontsnappen? Time will tell..

Toon alles (-5)
4
The Handmaid's Tale ~ Elisabeth Moss cover

The Handmaid's Tale ~ Elisabeth Moss

Margaret Atwood
9781473560925
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

Of je nu graag boeken leest of series kijkt - je bent ongetwijfeld bekend met The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. In dit bizarre verhaal volg je het hoofdpersonage Offred die, als een van de weinige vruchtbare vrouwen, de hogere klasse van nageslacht moet voorzien. Het bijzondere aan dit luisterboek? De stem van Elisabeth Moss. In de gelijknamige serie vertolkt zij de rol van Offred. Daarmee heeft dit boek een levensecht karakter.

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 16,59Paperback
Toon alles (-6)
5
Ready Player One ~ Wil Wheaton cover

Ready Player One ~ Wil Wheaton

Ernest Cline
9781448149582
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

Als je verknocht bent aan sciencefiction, is de film Ready Player One je vast niet ontgaan. Maar wat je misschien niet wist, is dat deze film gebaseerd is op het gelijknamige boek van Ernest Cline. Als je daarnaast ook nog eens fan bent van Star Trek, kun je dit luisterboek niet links laten liggen. Het luisterboek Ready Player One wordt namelijk voorgelezen door Wil Wheaton, die in Star Trek de rol van Wesley Crusher vertolkt

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 16,59Luisterboek
Toon alles (-6)
6
The Girl  With All the Gifts ~ Finty Williams cover

The Girl With All the Gifts ~ Finty Williams

M.R. Carey
9781405530576
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

Als alumna van de Central School of Speech and Drama in Londen, weet actrice Finty Williams je als luisteraar geboeid te houden. Haar manier van vertellen geeft The Girl With All the Gifts van M.R. Carey een extra dimensie. Aangrijpend, angstaanjagend en ontroerend tegelijk. Een tip: dit is geen boek om ‘s avonds laat te luisteren. Het verhaal van Melanie achtervolgt je tot diep in de nacht.

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 24,55Luisterboek
Toon alles (-6)
7
The Night Circus ~ Jim Dale cover

The Night Circus ~ Jim Dale

Erin Morgenstern
9781446482841
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

In Amerika is acteur, zanger en componist Jim Dale de stem van de Harry Potter-serie. Hij won daarvoor twee Grammy Awards. In deze lijst krijgt hij een vermelding, vanwege zijn vertelling van The Night Circus van Erin Morgenstern. Zijn warme en haast plechtige stem, geeft dit duistere sprookje de bravoure dat het verdient. Neem plaats in het nachtelijke circus, en ontrafel het mysterie dat de artiesten in zijn greep heeft.

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 14,22Luisterboek
Toon alles (-6)
8
Neverwhere ~ Neil Gaiman cover

Neverwhere ~ Neil Gaiman

Neil Gaiman
9780755396047
Taal: EngelsGenre: Luisterboeken

Een auteur die zijn eigen werk voorleest. Je begrijpt dat we zo’n unicum niet achterwege kunnen laten. Het boek Neverwhere van Neil Gaiman neemt je mee naar het alledaagse Londen, om je vervolgens mee te sleuren naar een duistere wereld die zich onder de stad bevindt. Monsters, heiligen, moordenaars en engelen hebben het hier voor het zeggen. De zakenman Richard Mayhew moet zijn lot én zijn weg terug zien te vinden.

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 27,50Luisterboek
Toon alles (-6)

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen