Dit zijn de beste boeken uit De Wereld Draait Door

Helaas kunnen we niet meer genieten van het dagelijkse portie DWDD en de boekenrubriek missen wij misschien nog wel het meest. Wekelijks werden de beste boeken van het moment besproken. De favoriete titel werd uitgeroepen tot boek van de maand. In deze lijst vind onze zes favorieten van De Wereld Draait Door boekenrubriek.

DWDD boeken

Boektoppers uit De Wereld Draait Door

1
Pastorale (2019) cover

Pastorale (2019)

Stephan Enter
9789028293007
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

November 2019 - In het dorp waar broer en zus Oscar en Louise opgroeien, is de bevolking sterk verdeeld. Enerzijds is er een gereformeerd deel, anderzijds een Molukse gemeenschap. Achterdocht lijkt het dorp te regeren. Louise, inmiddels overtuigd atheïst, keert in de zomer van 1985 terug naar haar ouderlijk huis. Oscar, tot dan toe niet bepaald wereldwijs, kan niet wachten om de verstikkende saaiheid van het dorp achter zich te laten. Beiden raken verwikkeld in een onhandige verliefdheid. Oscar wordt zo de ogen geopend voor de frustraties van de Molukse dorpsgenoten.

2
Verzamelde gedichten (2019) cover

Verzamelde gedichten (2019)

Menno Wigman
9789044641936
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

Oktober 2019 - Als je het over eigenzinnige Nederlandse dichters hebt, behoort Menno Wigman tot de absolute top. Met zijn zwart-romantische en weerbarstige poëzie sprak hij direct tot de verbeelding. Na zijn vroegtijdige dood in 2018 verscheen Verzamelde gedichten, samengesteld door Neeltje Maria Min en Rob Schouten. Zij waren niet alleen vrienden van Wigman, maar ook de beste kenners van zijn werk. In deze uitgave vind je alle poëziebundels van Wigman, aangevuld met 16 gedichten uit zijn nalatenschap en enkele teksten die hij als stadsdichter van Amsterdam schreef.

3
Zwarte schuur (2019) cover

Zwarte schuur (2019)

Oek de Jong
9789025457679
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

September 2019 - Kunstschilder Maris Coppoolse wordt achtervolgd door een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Dit trauma vormt een obsessieve bron van inspiratie voor zijn kunstwerken. Als hij 45 jaar later een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum heeft, krijgt hij aandacht van de internationale pers. Het leven van Coppoolse lijkt in een stroomversnelling te raken, tot zijn schimmige verleden wordt blootgelegd in de coverstory van een weekblad. Niemand is op de hoogte van deze schokkende gebeurtenis, die plaatsvond in een zwart geteerde schuur op een eiland.

4
Otmars zonen (2019) cover

Otmars zonen (2019)

Peter Buwalda
9789403123004
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

Maart 2019 - De jonge en succesvolle Shell-medewerker Ludwig Smit reist af naar het Siberische eiland Sakhalin. Daar ontmoet hij de illustere Johan Tromp, die alles op alles zet om topman van Shell te worden. Als Smit op de terugweg verzeild raakt in een sneeuwstorm, loopt hij oud-klasgenoot en onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel tegen het lijf. Ook zij heeft Tromp in het vizier, vanwege een corruptiezaak in Nigeria en een persoonlijke zaak die nooit is afgehandeld. Otmars zonen is een cocktail van twee zonen, twee vaders, seks, sadisme, olie en corruptie. Lach en huiver volgen elkaar in rap tempo op.

5
Moord op de moestuin (2019) cover

Moord op de moestuin (2019)

Nicolien Mizee
9789038802015
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

Februari 2019 - Als Thijs vlak na zijn bruiloft wordt getroffen door een hartaanval, zit er maar één ding op: stevig uitrusten, het liefst een flinke periode. Als hij terugkeert uit het ziekenhuis, beginnen de buren echter te verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab nemen Thijs en zijn vrouw Judith daarop mee naar een boswachterswoning op een landgoed. Zij zullen hier de hele zomer met zijn vieren doorbrengen. Ook daar is de rust ver te zoeken, als blijkt dat er op het landgoed een strijd woedt om een boom. Wat niemand verwacht is dat deze strijd op bloedstollende en eveneens dolkomische wijze uit de hand zal lopen.

6
De ontembare (2019) cover

De ontembare (2019)

Guillermo Arriaga
9789025450953
Taal: NederlandsGenre: De Wereld Draait Door

Januari 2019 - Als zijn broer Carlos vermoord wordt door een groep religieuze fanatici en enkele jaren later ook zijn ouders en grootmoeder overlijden, blijft Juan Guillermo gebroken achter. Hoewel wraak door zijn gedachten speelt, blijken de fanatici goed georganiseerd te zijn en bovendien politiebescherming te genieten. Met zijn erfenis heeft Guillermo de financiële middelen om de groep te vervolgen. Maar als zij hem blijken te achtervolgen, vlucht hij naar Canada. De ontembare dompelt je onder in zon, stof, lawaai en eveneens sneeuw, ijs en oorverdovende stilte. Arriaga neemt ons mee in een persoonlijke en haast filmische roman.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen