Verken de mooiste taferelen met deze koffietafelboeken.

Een salontafel is niet compleet zonder een prachtig koffietafelboek om in te verdwalen. Interieur, bestemmingen, menselijke anatomie; deze lijst heeft het allemaal. Ideaal om inspiratie op te doen, de tijd te doden óf meer van onze wereld te zien. Vergeet de koffie niet...

Koffietafelboeken

Koffietafelboeken die je perspectief veranderen

1
Urban Jungle cover

Urban Jungle

Igor Josifovic
9789059567719
Taal: NederlandsGenre: Koffietafelboeken

Dat planten het hart van menig interieur-junkie hebben veroverd, valt niet te ontkennen. Onze woonkamers worden dan ook steeds groener. Wat velen zich echter niet realiseren, is dat een plant een commitment is. In Urban Jungle vind je daarom niet alleen inspiratie voor je interieur, maar ook tips om je groene vrienden in leven te houden. Met prachtige foto’s van #plantsome woonkamers in Europa.

Jouw huis ook omtoveren tot een urban jungle? Klik voor de leukste kamerplanten.

2
I am cover

I am

Erwin Olaf
9789492677785
Taal: NederlandsGenre: Koffietafelboeken

Benieuwd naar het beste wat Nederland op fotografisch gebied heeft voortgebracht? Dan raden wij je aan om eens een blik te werpen op het werk van Erwin Olaf. Ter ere van zijn 60e verjaardag, publiceerde hij het boek I am. In dit ultieme overzichtsboek vind je de meest iconische (soms aanstootgevende) beelden die hij wereldwijd vastlegde. Het geheel is aangevuld met onder andere essays van internationale deskundigen, een biografie en een literatuurlijst.

3
Wanderlust cover

Wanderlust

Gestalten
9783899559019
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Benut jij elk vrij moment om weg te dromen bij je volgende reis? En zet je met gemak 10.000 stappen per dag? Dan is Wanderlust precies wat je nodig hebt. In dit boek van uitgever Gestalten vind je uitdagende wandelroutes over de hele wereld. Denk aan de Canyon Trail, El Caminito del Rey in Spanje of een mythische tocht door het prachtige Noorwegen. Aangevuld met kaarten, praktische tips van expert Cam Honan en adembenemende beeltenissen.

4
Atlas of Beauty cover

Atlas of Beauty

Mihaela Noroc
9780141985695
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Sinds 2013 reist fotograaf Mihaela Noroc de wereld rond om vrouwen van diverse leeftijden, achtergronden en etniciteiten vast te leggen. Dit mondde uit in een internationaal befaamde website, met de naam Atlas of Beauty. Vijf jaar later bracht ze, onder de gelijknamige titel, een indrukwekkend fotografieboek uit. In Atlas of Beauty maak je kennis met 500 vrouwen over de hele wereld. Hoewel de beelden voor zich spreken, is een deel van de foto’s voorzien van een kort stukje achtergrondinformatie.

5
Tales from the roads less traveled cover

Tales from the roads less traveled

Pie Aerts
9783961711970
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Als je op Instagram zit, heb je misschien al kennisgemaakt met het werk van Pie Aerts (@pie_aerts). Deze Nederlandse topfotograaf inspireert daar meer dan 120.000 volgers. Hoe? Met adembenemende foto’s en originele anekdotes van de meest afgelegen gebieden ter wereld. In Tales from the roads less traveled neem je een kijkje in onder andere het Himalaya-gebergte, de hoogtepunten van Bolivia en de Okavango Delta.

6
Expanding Universe: Photographs from Hubble Space Telescope cover

Expanding Universe: Photographs from Hubble Space Telescope

Taschen
9783836549226
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Jezelf even verliezen in time and space? En tegelijkertijd je kennis over ons heelal vergroten? Het boek Expanding Universe neemt je mee op reis langs de meest indrukwekkende beelden van ruimtetelescoop Hubble. Het boek is in 2015 uitgegeven door Taschen, ter ere van de 25 jaar die Hubble toentertijd in de ruimte doorbracht. De gedetailleerde beelden zijn aangevuld met een essay van Owen Edwards en een interview met Zoltan Levay.

7
Menselijke anatomie voor kunstenaars cover

Menselijke anatomie voor kunstenaars

Andràs Szunyoghy
9783829050319
Taal: NederlandsGenre: Koffietafelboeken

Vraag je je wel eens af waarom het menselijk lichaam werkt zoals het werkt? In Menselijke anatomie voor kunstenaars deelt Hongaars hoogleraar Andràs Szunyoghy zijn kennis over de menselijke spier- en botopbouw. Dit doet hij aan de hand van 1200 detailtekeningen, die zijn verrijkt met de wetenschappelijke kennis van dr. György Fehér. Als je graag een realistische tekening maakt van het menselijk lichaam, is dit boek een uitstekende referentie.

Toon alles (-6)
8
Exploring urban secrets cover

Exploring urban secrets

Wigo Worsseling
9789402600766
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Verval heeft een zekere schoonheid. Niet voor niets trekken liefhebbers van de urbexing-trend eropuit om vergeten pareltjes te verkennen. In Exploring urban secrets vind je niets minder dan vergane glorie. Fotograaf Wigo Worsseling opent de deuren van verlaten Europese gebouwen, en ontrafelt de geheimen die er bewaard zijn gebleven. Traceer de sporen van de tijd in een oude fabriek, kerk, internaat en zelfs een kasteel.

Toon alles (-6)
9
Audrey in Rome cover

Audrey in Rome

Luca Dotti
9780062238825
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Audrey Hepburn, wie kent haar niet? Naast haar carrière als actrice, model, danseres en ambassadrice voor mensenrechten staat de Engelse bekend om haar tijdloze gevoel voor stijl. Kun je geen genoeg krijgen van haar fashion statements? In Audrey in Rome vind je een verzameling van 200 persoonlijke foto’s uit de twintig jaar die Hepburn in Rome doorbracht. Een prachtig boek dat je regelmatig zult doorbladeren.

10
Inside North Korea cover

Inside North Korea

Oliver Wainwright
9783836572217
Taal: EngelsGenre: Koffietafelboeken

Na het bombardement op het Noord-Koreaanse Pyongyang in 1953, wordt de hoofdstad volgens de Juche-ideologie weer opgebouwd. Nadat Kim Jong-Un zijn vader opvolgt als staatshoofd, neemt dit proces een (nog hogere) vlucht. Zijn doel? Noord-Korea transformeren tot een socialistisch sprookje. In Inside North Korea opent fotograaf Oliver Wainwright onze ogen in het meest geheimzinnige land ter wereld. Een tipje van de sluier: Noord-Korea kent meer kleur en eigenzinnige architectuur dan je denkt.

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen