Paardenboeken die je hart doen galopperen

Ben je gefascineerd door de krachtige gratie van paarden? Voel je je aangetrokken tot het hoefgetrappel, de geur van de manege en het gevoel van het zadel onder je? Of je nu een jonge avonturier bent die droomt van je eigen paard, of een volwassene die de subtiele kunst van het paardrijden wil begrijpen, wij hebben de perfecte boekenlijst voor jou. Een stal vol met paardenboeken, zowel voor de jonge verbeelding als voor de volwassen geest, die nog wachten om ontdekt te worden. Dus na je volgende rit, nestel je lekker in en duik in de veelzijdige en betoverende wereld van paarden.

 cover

Laat je meenemen op een literaire rit met deze paardenboeken

1
Alleen verder cover

Alleen verder

Heartland
Lauren Brooke
978902062951497890206243119789020622492
Taal: Nederlands

Alleen verder van Lauren Brooke is het aangrijpende eerste boek van de 25-delige boekenreeks 'Heartland', die zich afspeelt op een fictieve paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Het verhaal volgt de vijftienjarige Amy Fleming, die na een tragisch ongeluk dat haar moeder het leven kost, besluit om haar moeders taak op zich te nemen en mishandelde en getraumatiseerde paarden te helpen genezen. Ze gebruikt daarbij onconventionele technieken zoals de Bach-bloesemtherapie en de 'Join-Up' techniek, ontwikkeld door de "Paardenfluisteraar" Monty Roberts. Ondanks haar verdriet en twijfel van anderen zet Amy haar missie door, gedreven door haar natuurlijke talent met paarden en haar vastberadenheid om andere verwaarloosde dieren te helpen.

Het boek is geliefd bij jonge lezers vanaf 10 jaar, dankzij de eenvoudige schrijfstijl en de focus op paarden. De relatie tussen de personages is boeiend en ondanks dat het verhaal soms wat snel gaat, is Alleen verder een inspirerend boek dat jonge lezers kan aanzetten om door te zetten, zelfs in de moeilijkste tijden. De boekenreeks 'Heartland' is niet alleen een ode aan de liefde voor paarden, maar ook een les in veerkracht, vriendschap en de helende kracht van dieren.

Toon alles (-5)
2
Paardenkracht cover

Paardenkracht

een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid
Mieke Kuenen
9789463891714
Taal: Nederlands

Voortbouwend op een diepe fascinatie voor paarden die teruggaat tot haar jeugd, is Paardenkracht van Mieke Kuenen een openhartige en ontroerende verkenning van dromen, groei, verlies en vrijheid. Dit boek neemt lezers mee op een intrigerende reis van de Achterhoek naar IJsland, en weeft een verhaal dat even boeiend als inzichtelijk is. Mieke's verhaal is dat van een vrouw die, na op te groeien in een uitdagende gezinsomgeving, haar eigen weg in het leven kiest en een zoektocht naar zelfbegrip begint die haar in conflict brengt met haar familie.

Dit is niet alleen een verhaal over Mieke en haar paarden, maar een getuigenis van moed, veerkracht en de bevrijdende kracht van zelfontdekking. "Paardenkracht" is een boek dat je, eenmaal begonnen, niet meer wilt wegleggen.

Geen prijzen bekend ☹
Toon alles (-7)
3
Buitenbeen cover

Buitenbeen

de legende van een renpaard
Laura Hillenbrand
978902541721597890254188548715067569040
Taal: Nederlands

Buitenbeen, de legende van een renpaard is een boek geschreven door Laura Hillenbrand over het renpaard Seabiscuit. Het boek speelt zich af in 1938, een tijd van depressie, wanhoop en oorlog, waarin Seabiscuit, een half verwaarloosd kreupel paard, opbloeit tot een kampioen onder het oog van de hele wereld. Het boek gaat over de vriendschap tussen Seabiscuit, zijn trainer Tom Smith en de halfblinde jockey Red, die samen de onbereikbare top bereiken. Het boek is meer dan een geschiedenis van een legendarisch paard; het is de biografie van een winnend team in een tijd van hoop en wanhoop.

Geen prijzen bekend ☹
Toon alles (-7)
4
De man die naar paarden luistert cover

De man die naar paarden luistert

Monty Roberts
9789035118591 9789044609691 9789046140826 9789035121010
Taal: Nederlands

Monty Roberts neemt je mee op een ontroerende en inspirerende reis door zijn leven en werk met paarden. Ondanks een moeilijke jeugd, met een vader die niet openstond voor alternatieve methoden, ontwikkelde Monty een unieke manier van werken met paarden, gebaseerd op respect en begrip voor hun eigen tempo en communicatiestijl. De verhalen over zijn leven en ervaringen zijn zo meeslepend dat je het boek in één ruk wilt uitlezen.

Monty's methode is niet alleen succesvol bij paarden, maar biedt ook waardevolle inzichten voor het omgaan met andere levende wezens, waardoor het boek niet alleen voor paardenliefhebbers een aanrader is, maar voor iedereen die iets wil leren over respectvolle interactie met anderen. Het boek is bovendien doorspekt met verrassende wendingen, inclusief een uitgebreide rol voor de koningin van Engeland, en eindigt met praktische tips om zelf paarden te trainen op Monty's manier. Kortom, een boek dat je niet mag missen!

Geen prijzen bekend ☹
Toon alles (-7)
5
Evi praat met paarden cover

Evi praat met paarden

Nicolle Christiaanse
97890206237109789020631449
Taal: Nederlands

Evi kan met paarden praten. Wie wil dat nu niet? Evi praat met paarden is het eerste deel in een nieuwe paarden serie. Het écht begrijpen van de dieren staat centraal. Welke paardenfan zou nou niet met zijn lievelingsdier willen kunnen praten? Evi krijgt nieuwe buren, mét pony’s en paarden. Evi kijkt haar ogen uit als ze ziet dat pony Tommy gewoon los mag rondlopen. Ze noemen hem zelfs de waakpony! Evi vindt het heerlijk om bij de paarden te zijn. Ze kan heel makkelijk contact met hen leggen. Door goed te kijken en te luisteren snapt ze wat de dieren bedoelen. Buurvrouw Ina heeft het druk met de verhuizing en staat niet open voor de signalen die haar paarden geven. Kan Evi tinker Diederik helpen met zijn probleem? En durft ze wel tegen Ina te zeggen wat ze denkt?

Verkrijgbaar bij:
bol.com
€ 9,99Ebook
Toon alles (-6)
6
Tussen vrouwen en paarden cover

Tussen vrouwen en paarden

Over bevlogenheid, levenslessen en onvoorwaardelijke liefde
Ellen Pitlo
9789463652117
Taal: Nederlands

Ellen Pitlo duikt diep in de bijzondere band tussen vrouwen en paarden. In een boeiende reeks interviews en persoonlijke verhalen ontdek je waarom vrouwen zich zo aangetrokken voelen tot deze prachtige dieren. De auteur, zelf gefascineerd door paarden, brengt de levenslessen, bevlogenheid en onvoorwaardelijke liefde naar voren die centraal staan in deze relatie. Van vrije buitenritten tot het overwinnen van moeilijkheden, dit boek onthult de diepte van deze unieke verbinding.

Het boek benadrukt de intelligentie en trouw van paarden, en hoe vrouwen hun eigen vaardigheden in communicatie en zorgzaamheid kunnen inzetten om een band met deze dieren op te bouwen. Je komt erachter dat paarden niet alleen onze metgezellen zijn, maar ook onze leermeesters, spiegels van onszelf. In dit boek worden de ervaringen van verschillende paardenvrouwen gedeeld, elk met hun eigen unieke verhalen en lessen die ze hebben geleerd van hun paarden. Tussen Vrouwen en Paarden is een inspirerende en ontroerende ode aan de onvoorwaardelijke liefde tussen vrouwen en paarden, een must-read voor elke paardenliefhebber.

Toon alles (-5)
7
Paardentaal cover

Paardentaal

comuniceren met praten met paarden in hun eigen taal
Sharon Wilsie
9789492284037
Taal: Nederlands

Ontdek de subtiele taal van paarden met Paardentaal, geschreven door Sharon Wilsie. Deze onmisbare gids voor paardenliefhebbers onthult hoe paarden met elkaar communiceren door middel van ademhaling, aanrakingen, gebaren en rituelen. Begrijp de betekenis achter de bewegingen van een paard, van een trilling van de huid tot de zwaai van de staart. Mis nooit meer een signaal en vermijd misverstanden die kunnen leiden tot verwarring bij het paard en frustratie bij jou.

Het boek is ontzettend praktisch en nodigt je uit om zelf dingen te gaan uitproberen. Of je nu een ervaren ruiter bent of net begint met het leren over paarden, dit boek geeft je meer inzicht in het gedrag van paarden. Van eenvoudige ademhalingstechnieken tot het herkennen van signalen van ongemak, Paardentaal helpt je om een betere, meer empathische band met paarden te vormen. Een must-read voor iedereen die de communicatie met paarden wil verbeteren.

Toon alles (-5)

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste e-reader?

Er bestaan tegenwoordig zo veel e-readers dat je niet meer weet welke je moet aanschaffen. Gelukkig hebben wij een koopgids die je helpt kiezen.

e-reader kopen